Λεκές από Πετρέλαιο στα Ρούχα

Λεκές από Πετρέλαιο στα Ρούχα

Ο λεκές από πετρέλαιο στα ρούχα είναι ένας δύσκολος και επικίνδυνος λεκές. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αφαιρεθεί το σημάδι που αφήνει καθώς και η δυσάρεστη μυρωδιά. Επιπλέον, ο λεκές από πετρέλαιο καθιστά τα ρούχα περισσότερο εύφλεκτα από το κανονικό, έτσι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε αυτόν τον λεκέ.

Συμβουλή
Μην πλύνετε τα ρούχα που έχουν λεκιαστεί από πετρέλαιο μαζί με άλλα στο πλυντήριο. Αν μετά το πλύσιμο η μυρωδιά του πετρελαίου δεν έχει  εξαφανιστεί, μην τοποθετήσετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο, γιατί η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη.

1Ρίξτε ένα απορροφητικό όπως καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα επάνω στον λεκέ. Αφήστε τη σκόνη να παραμείνει για 1/2 ώρα ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο.

2Απομακρύνετε την απορροφητική σκόνη και ελέγξτε αν ο λεκές από πετρέλαιο στα ρούχα έχει αφαιρεθεί. Αν όχι, ρίξτε πάλι καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα και αφήστε τα να παραμείνουν επάνω στον λεκέ.

3Απλώστε στον λεκέ ένα καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

4Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο, μόνο του, στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας του.

5Ελέγξτε αν ο λεκές από πετρέλαιο στα ρούχα καθώς και η μυρωδιά του έχουν απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία.

6Αν η μυρωδιά επιμένει, γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε ένα φλυτζάνι μη αφρώδους αμμωνίας. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για αρκετές ώρες ή και όλη τη νύχτα. Καλό θα είναι να σκεπάσετε τη λεκάνη με ένα καπάκι. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

7Όταν ο λεκές από πετρέλαιο στα ρούχα και η μυρωδιά του έχουν αφαιρεθεί, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Αυτό θα βοηθήσει να εξαφανιστεί και η παραμικρή μυρωδιά.

Προσοχή
Μην μουλιάσετε το ρούχο σε χλωρίνη γιατί θα προκληθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Παρατήρηση
Οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόζονται σε ρούχα που πλένονται. Αν το ρούχο δέχεται μόνο στεγνό καθάρισμα απευθυνθείτε στο πλησιέστερο καθαριστήριο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top