Λεκές από Βαφή Αυγών στα Ρούχα

Λεκές από Βαφή Αυγών στα Ρούχα

Ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε τις μέρες του Πάσχα τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο. Διαβάστε παρακάτω πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από βαφή αυγών σε ρούχα ή υφάσματα που πλένονται και σε εκείνα που καθαρίζονται σε μόνο με στεγνό καθάρισμα.

Λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα που πλένονται

Όπως ισχύει με όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων), δοκιμάστε να καθαρίσετε τους λεκέδες από βαφή πασχαλινών αυγών σε ρούχα ή υφάσματα, το συντομότερο δυνατό.

1Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό, λευκό απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ποσότητα υγρού είναι δυνατόν. Σκουπίστε από τα εξωτερικά άκρα προς το κέντρο για να αποτρέψετε την εξάπλωση του λεκέ από βαφή αυγών σε μεγαλύτερη περιοχή του ρούχου ή υφάσματος.

2Όταν δεν μεταφέρεται πλέον βαφή στο απορροφητικό χαρτί, αναμείξτε μόνο 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βουτήξτε μία καθαρή λευκή πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί μέσα στο διάλυμα και σκουπίστε τον λεκέ από τα εξωτερικά άκρα προς το κέντρο.

3Συνεχίστε να καθαρίζετε το ρούχο μέχρι να αφαιρέσετε τον λεκέ από βαφή αυγών και να μην μεταφέρεται πλέον ίχνος βαφής στο χαρτί ή στη λευκή πετσέτα.

4Βυθίστε μια λευκή πετσέτα σε καθαρό νερό και αφού τη στύψετε καλά, ξεπλύνετε το διάλυμα από το ρούχο ή το ύφασμα. Αν δεν ξεπλύνετε, το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να προσελκύσει περισσότερους λεκέδες.

5Ξεβγάλτε το ρούχο ή το ύφασμα με μπόλικο καθαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο αν είναι εφικτό.

Εναλλακτικά
Αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα παραμένει, δοκιμάστε να αναμίξετε αμμωνία με νερό (μία κουταλιά της σούπας ανά φλιτζάνι δροσερό νερό).
Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε κανονικό απορρυπαντικό για να πλύνετε το ρούχο.

Συμβουλή
Αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί, μη τοποθετήσετε το ρούχο στο στεγνωτήριο διότι υπάρχει κίνδυνος να μονιμοποιηθεί.

Λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα με σήμανση «Στεγνό καθάρισμα ΜΟΝΟ»

1Στεγνώστε τον λεκέ από βαφή πασχαλινών αυγών με ένα λευκό πανί ή χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η υγρασία.

2Τοποθετείστε μια απορροφητική πετσέτα από την εσωτερική πλευρά ώστε να εμποδίσετε τον λεκέ από βαφή πασχαλινών αυγών να απλωθεί και στην άλλη μεριά. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε προϊόντα της αγοράς που αναφέρονται σε στεγνό καθάρισμα.

Συμβουλές
– Δοκιμάστε το προϊόν στεγνού καθαρισμού σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταστρέψει το ρούχο.
– Αν το ρούχο ή το ύφασμα είναι ακριβό ή πολύ ευαίσθητο, ή αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα παραμένει, τότε θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπιστεί επαγγελματικά από ένα καθαριστήριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top