Λεκές από Νικοτίνη στα Χέρια

Λεκές από Νικοτίνη στα Χέρια

Ο λεκές από νικοτίνη στα χέρια είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές που χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αφαιρεθεί. Μετά από μεγάλη προσπάθεια κόψατε το κάπνισμα αλλά οι λεκέδες νικοτίνης στα χέρια σας έχουν παραμείνει για να σας θυμίζουν ότι καπνίζατε.  Δεν αξίζει, λοιπόν, να προσπαθήσετε να τους αφαιρέσετε; Ακόμα και αν συνεχίζετε να καπνίζετε, ο λεκές από νικοτίνη στα χέρια είναι αντιαισθητικός και σίγουρα θέλετε να απαλλαγείτε από αυτόν.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και με 4 απλά βήματα θα τον αφαιρέσετε.

Μέθοδος 1: Με ελαφρόπετρα, λεμόνι και αλάτι

1Πάρτε ελαφρόπετρα και τρίψτε απαλά το δέρμα σας. Η ελαφρόπετρα δρα καλά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος.

2Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βουτήξτε το σε αλάτι, δημιουργώντας έτσι ένα άλλο είδος ελαφρόπετρας.

3Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή του δέρματος με το λεμόνι. Το αλάτι μαζί με το λεμόνι που έχει λευκαντικές ιδιότητες θα αρχίσει να απομακρύνει τον λεκέ από νικοτίνη που έχει απομείνει. Αφήστε τον χυμό του λεμονιού να παραμείνει στο δέρμα σας για λίγο.

4Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας. Θα δείτε μια μεγάλη διαφορά μετά την πρώτη φορά που θα ακολουθήσετε τη διαδικασία, αλλά ίσως ο λεκές από νικοτίνη στα χέρια να μην έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αφήστε το δέρμα σας να ξεκουραστεί για μερικές μέρες και επαναλάβατε τη διαδικασία.

Παρατήρηση
Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για μια-δύο εβδομάδες, αλλά τελικά, θα δείτε τα χέρια σας καθαρά και απαλλαγμένα από την κιτρινίλα που προκαλεί η νικοτίνη.

Λεκές από νικοτίνη στα χέρια – Άλλες μέθοδοι

Υπάρχουν και άλλα προϊόντα ή μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να ακολουθήσετε για να απομακρύνετε τον λεκέ από νικοτίνη στα χέρια.

– Ρίξτε χυμό λεμονιού επάνω στον λεκέ και αφήστε τον να παραμείνει έως 20 λεπτά. Μην αραιώσετε τον χυμό λεμονιού ώστε να αρχίσει να αποχρωματίζει αποτελεσματικά το δέρμα.
– Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με λευκαντικές ουσίες. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η οδοντόκρεμα θα φτάσει και σε σημεία που δεν μπορούν να καθαριστούν αλλιώς.
– Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με πατάτα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να παραμείνει για λίγα λεπτά ακόμα. Η πατάτα θα αρχίσει να απομακρύνει τον λεκέ από νικοτίνη.
– Αλέστε μια ασπιρίνη και διαλύστε τη σε νερό. Με ένα σφουγγάρι ή οδοντόβουρτσα βουτηγμένα στο διάλυμα, τρίψτε την περιοχή του λεκέ από νικοτίνη.

Παρατηρήσεις
– Όλα τα προϊόντα δεν είναι κατάλληλα για όλες τις επιδερμίδες. Αν διαπιστώσετε ερεθισμό του δέρματος ακολουθώντας κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα ή διαδικασίες, σταματήστε αμέσως.
– Όλες οι διαδικασίες εφαρμόζονται αρκετές φορές μέχρι, τελικά, να απομακρυνθούν οι λεκέδες από νικοτίνη στα χέρια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top