Λεκές από Μούχλα στα Ρούχα

Λεκές από Μούχλα στα Ρούχα

Ο λεκές από μούχλα στα ρούχα δεν είναι ένας συνηθισμένος λεκές αλλά μπορεί να εμφανιστεί αν τα ρούχα αποθηκευτούν σε μέρος με υγρασία ή αν τοποθετηθούν στη ντουλάπα χωρίς να έχουν στεγνώσει εντελώς. Η μούχλα είναι βλαβερή για την υγεία μας γι’αυτό αν δείτε σημάδια μούχλας στα ρούχα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αμέσως.
Ο λεκές από μούχλα στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά αξίζει να προσπαθήσετε να τον απομακρύνετε κάποια από τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1: Με λευκό ξύδι

1Με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη μούχλα από το ρούχο. Όταν τελειώσετε πετάξτε την οδοντόβουρτσα.

Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας θα πρέπει να βρίσκεστε σε έναν καλά αεριζόμενο ή ακόμα και εξωτερικό χώρο.

2Αφού απομακρύνετε όσο περισσότερη μούχλα απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων στη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου. Αφήστε  το να παραμείνει για 30 λεπτά.

3Πλύνετε το ρούχο μόνο του με ζεστό νερό. Η μούχλα μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα ρούχα γι’αυτό δεν είναι καλό ένα μουχλιασμένο ρούχο να πλένεται με άλλα.
Αν θέλετε να το πλύνετε στο πλυντήριο προσθέστε παλιές πετσέτες για να πετύχετε το απαιτούμενο βάρος.

4Προσθέστε 3/4 του φλυτζανιού λευκό ξύδι κατά το πλύσιμο για να εξασφαλίσετε ότι ο λεκές από μούχλα στα ρούχα θα αφαιρεθεί εντελώς.
Επιπλέον, το λευκό ξύδι απομακρύνει την δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνουν οι μύκητες της μούχλας στα ρούχα.

5Μετά το πλύσιμο, απλώστε τα ρούχα για να στεγνώσουν στον ήλιο. Η θερμότητα του ήλιου θα βοηθήσει να αφαιρεθεί οποιοδήποτε σημάδι μούχλας έχει παραμείνει.

Μέθοδος 2: Με λεμόνι και αλάτι

1Φτιάξτε μια αλοιφή με λεμόνι και αλάτι. Ο χυμός του λεμονιού είναι ένα οξύ που μπορεί να διασπάσει τον λεκέ.

Συμβουλή
Πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή στον λεκέ, δοκιμάστε την σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου. Το λεμόνι μπορεί να αποχρωματίσει το ρούχο.

2Τοποθετείστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τεντώστε το. Απλώστε την αλοιφή στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε τη να παραμείνει για 15-30 λεπτά.

3Στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά την περιοχή για να απομακρύνετε την αλοιφή και ξεπλύνετε το ρούχο με τρεχούμενο νερό.

4Ελέγξτε αν ο λεκές από μούχλα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι πλύνετε το ως συνήθως.

Παρατήρηση
Θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι κάποιοι λεκέδες είναι αδύνατον να απομακρυνθούν όση προσπάθεια και να καταβάλλετε και η μούχλα είναι ένας από αυτούς.

1 σκέψη για το “Λεκές από Μούχλα στα Ρούχα”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top