Λεκές από Μαλακτικό Ρούχων στα Ρούχα

Λεκές από Μαλακτικό Ρούχων στα Ρούχα

Ο λεκές από μαλακτικό ρούχων στα ρούχα συνήθως, αφαιρείται πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό. Μπορεί να εμφανιστεί στα ρούχα μετά το πλύσιμο, καθώς τα μαλακτικά περιέχουν μεταξύ άλλων συστατικών και έλαια.
Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ με επιτυχία και επίσης διαβάστε πώς μπορείτε να εμποδίσετε την εμφάνιση του.

1Συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου και μουλιάστε το στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπεται.

2Πάρτε μια πλάκα απλό, λευκό σαπούνι, από αυτά που δεν περιέχουν χρωστικές και αρωματικές ουσίες και άλλα πρόσθετα. Αν δεν έχετε λευκό σαπούνι, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων ή σαμπουάν ή αφρόλουτρου.

3Πιέστε το σαπούνι στην περιοχή του λεκέ και τρίψτε το επάνω στο ρούχο ώστε να εισχωρήσει στις ίνες του. Αν χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή σαμπουάν ή αφρόλουτρο, τρίψτε τα με τα δάχτυλα σας επάνω στον λεκέ.

4Πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, στο κανονικό πρόγραμμα, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό.

5Μετά το τέλος του πλυσίματος και πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει, ελέγξτε αν ο λεκές από μαλακτικό ρούχων στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθείστε ξανά την παραπάνω διαδικασία.

6Αν ο λεκές από μαλακτικό ρούχων στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα.

Συμβουλές για να εμποδίσετε την εμφάνιση λεκέδων από μαλακτικό ρούχων στα ρούχα
– Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του ρούχου.
– Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα μαλακτικού. Τα υπολείμματα του μαλακτικού μπορεί να καταλήξουν αφήνοντας λεκέδες.
– Αραιώστε το μαλακτικό. Ρίξτε στη θήκη του πλυντηρίου για το μαλακτικό, ίσα μέρη νερού και μαλακτικού. Το αραιωμένο μαλακτικό δεν αφήνει λεκέδες.
– Μην ρίχνετε το μαλακτικό απευθείας επάνω στα ρούχα. Όταν το μαλακτικό ρούχων πέφτει επάνω σε στεγνά ρούχα είναι πολύ πιθανό να αφήσει λεκέδες.
– Χρησιμοποιείστε λευκό ξύδι ως μαλακτικό ρούχων, δρα το ίδιο όπως και τα χημικά μαλακτικά. Ρίξτε ένα καπάκι λευκό ξύδι στη θέση του πλυντηρίου για το μαλακτικό. Αν φοβάστε για τη μυρωδιά, αυτή θα εξαφανιστεί όταν τελειώσει η πλύση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top