Λεκές από Μελάνι στην Υφασμάτινη Ταπετσαρία

Λεκές από Μελάνι στην Υφασμάτινη Ταπετσαρία

Ο λεκές από μελάνι στην υφασμάτινη ταπετσαρία είναι ένας δύσκολος λεκές που συμβαίνει όμως συχνά γι’αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς θα τον απομακρύνουμε.
Οι ίνες του υφάσματος απορροφούν το μελάνι και έτσι δημιουργείται ο λεκές. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι λεκέδες δεν απομακρύνονται σχεδόν ποτέ εντελώς όμως με προσπάθεια και χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα που βρίσκονται στο σπίτι μπορούμε να τους αφαιρέσουμε.
Ακολουθήστε κάποιον από τους παρακάτω 2 τρόπους για να αφαιρέσετε τον λεκέ από μελάνι στην υφασμάτινη ταπετσαρία.

Μέθοδος 1: Με γάλα και καλαμποκάλευρο

1 Με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα χτυπήστε ελαφρά τον λεκέ ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα του μελανιού. Πρέπει να εργάζεστε από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του λεκέ και να προσέχετε να μην απλώσετε τον λεκέ και σε καθαρά σημεία της ταπετσαρίας.

Συμβουλή
Μην τρίβετε με το πανί ή την χαρτοπετσέτα γιατί έτσι το μελάνι θα εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος της ταπετσαρίας.

2 Αναμείξτε γάλα και καλαμποκάλευρο σε τέτοιες ποσότητες ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή.

3 Απλώστε την αλοιφή επάνω στον λεκέ ώστε να καλυφθεί όλος και να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα. Αφήστε την να παραμείνει έως να στεγνώσει.
Το γάλα θα διαλύσει το μελάνι και το καλαμποκάλευρο θα το απορροφήσει.

4 Όταν στεγνώσει, απομακρύνετε την αλοιφή με ένα καθαρό πανί.

5 Ελέγξτε αν ο λεκές από μελάνι στην υφασμάτινη ταπετσαρία έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν όχι, εφαρμόστε την επόμενη μέθοδο.

6 Αν ο λεκές από μελάνι στην υφασμάτινη ταπετσαρία έχει αφαιρεθεί εντελώς, σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό και υγρό πανί.

Μέθοδος 2: Με απορρυπαντικό πιάτων και λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι λόγω των όξινων ιδιοτήτων του είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των λεκέδων. Επιπλέον είναι ασφαλές στη χρήση του, απαλό με τα χέρια και φιλικό προς το περιβάλλον.

1 Σε 1 φλυτζάνι νερό ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων και 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι.

2 Βουτήξτε ένα καθαρό μαλακό πανί στο διάλυμα και τρίψτε ελαφρά την περιοχή του λεκέ.

3 Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει επάνω στον λεκέ για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό (με νερό) πανί.

4 Ελέγξτε αν ο λεκές από μελάνι στην υφασμάτινη ταπετσαρία έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top