Λεκές από Μελάνι στα Δερμάτινα

Λεκές από Μελάνι στα Δερμάτινα

Ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα είτε πρόκειται για την ταπετσαρία του καναπέ ή του αυτοκινήτου, είτε για παπούτσια, είτε για ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για την επιφάνεια που έχει λερώσει. Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τον εξαφανίσετε.
Να θυμάστε, όμως, ότι πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, όπως ισχύει και για όλους τους λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων).

Συμβουλές
– Αν το δερμάτινο που έχει λεκιαστεί είναι πολύ ακριβό, ίσως είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την αφαίρεση του λεκέ.
– Όποια μέθοδο και να χρησιμοποιήσετε, δοκιμάστε την, πρώτα, σε ένα κρυφό σημείο του δερμάτινου, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

Μέθοδος 1: Με οινόπνευμα

Η χρησιμοποίηση οινοπνεύματος ενδείκνυται όταν το μελάνι προέρχεται από στυλό διαρκείας και δίνει άριστα αποτελέσματα αν ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα είναι ακόμα φρέσκος.

1Με ένα μαλακό, στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας ταμπονάρετε τον λεκέ για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μελάνι.

Συμβουλές
Προσέξτε να μην απλωθεί σε καθαρή περιοχή του δερμάτινου.

2Υγράνετε καλά, χωρίς να στάζει, ένα λευκό βαμβακερό πανί ή μπατονέτα με οινόπνευμα.

3Τρίψτε απαλά τον λεκέ. Το μελάνι θα μεταφερθεί από το δερμάτινο στο πανί. Να εργάζεστε από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της λεκιασμένης περιοχής.

4Όταν έχει μεταφερθεί αρκετό μελάνι στο πανί ή στη μπατονέτα , αλλάξτε τα με καινούργια ώστε να αποφύγετε τη βαφή καθαρών σημείων του δερμάτινου. Συνεχίστε να τρίβετε έως ότου ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα αφαιρεθεί εντελώς.

5Στεγνώστε την περιοχή με πιστολάκι μαλλιών στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο θα εξατμιστεί το οινόπνευμα και δεν θα διαβρώσει το δερμάτινο.

6Με ένα καθαρό, μαλακό πανί απλώστε συντηρητικό δερμάτων επάνω στην περιοχή.

Μέθοδος 2: Με λακ μαλλιών

Η χρησιμοποίηση λακ είναι μια εναλλακτική μέθοδος αντί για οινόπνευμα γιατί το περιέχει μαζί με άλλα συστατικά. Καλό θα είναι, να την δοκιμάσετε σε ένα κρυφό σημείο του δερμάτινου μην τυχόν και προκληθούν ζημιές στο δερμάτινο λόγω των άλλων συστατικών που περιέχει.

1Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα λακ απευθείας στη λεκιασμένη περιοχή του δερμάτινου.

2Αφήστε την να παραμείνει επάνω στον λεκέ για 5 λεπτά.

3Με ένα καθαρό, λευκό πανί σκουπίστε απαλά τη λακ. Ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα θα αρχίσει να απομακρύνεται. Επαναλάβατε την διαδικασία ψεκασμού και αφαίρεσης της λακ μέχρι ο λεκές να απομακρυνθεί εντελώς.

4Όταν ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα έχει εξαφανιστεί, απλώστε συντηρητικό δερμάτων επάνω στην περιοχή, με ένα καθαρό, μαλακό πανί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top