Πώς να πλύνετε και να στεγνώσετε τα μαξιλάρια

how to clean pillows

Τα μαξιλάρια σας, πρέπει να πλένονται τακτικά, κάθε τρεις έως έξι μήνες. Οι μαξιλαροθήκες πρέπει να πλένονται και πιο συχνά, τουλάχιστον εβδομαδιαίως, αν όχι δύο φορές την εβδομάδα.
Το τακτικό πλύσιμο θα κρατήσει τα αλλεργιογόνα μακριά, αλλά και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο άνετα από τη στιγμή που θα πρέπει να ακουμπά το κεφάλι σας σε κάτι καθαρό και φρέσκο.
Πώς να πλύνετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο των ρούχων

Επιβεβαιώστε ότι το μαξιλάρι σας μπορεί να πλυθεί.
Τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σας, με λίγες εξαιρέσεις. Πολλά μαξιλάρια που κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, όπως πολυεστέρα, είναι ασφαλές για να τα πλύνετε.
Πιο συγκεκριμένα δεν πλένονται τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με φαγόπυρο.
Για για να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας πλένεται ελέγξτε τις ετικέτες, δεδομένου ότι ορισμένα από τα παλαιότερα πουπουλένια μαξιλάρια δεν μπορούν να πλυθούν.
Εάν οι οδηγίες φροντίδας από το μαξιλάρι λένε “στεγνό καθάρισμα μόνο”, πρέπει να το πιστέψετε.

Ρυθμίστε το πλυντήριό σας για πλύσιμο των μαξιλαριών.
Θα πρέπει να πλένετε δύο μαξιλάρια συγχρόνως για να κρατήσει το φορτίο στον κάδο ισορροπημένο, αλλά και θα επιτρέψει έτσι το καλύτερο πλύσιμο χωρίς να είναι υπερβολικά γεμάτο.
Ρυθμίστε το πλυντήριο στον απαλό κύκλο, και χρησιμοποιείστε ζεστό νερό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο απορρυπαντικό με υποαλλεργικό άρωμα. Επιπλέον, χρησιμοποιείστε το απορρυπαντικό με φειδώ.
Το σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό διαλύεται εντελώς, το οποίο σημαίνει ότι για αυτή τη δουλειά υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου θα λειτουργήσει μάλλον καλύτερα, δεδομένου ότι είναι λιγότερο πιθανό να αφήσει ένα υπόλειμμα από σκόνη απορρυπαντικών.

Πλύνετε τα μαξιλάρια στον απαλό κύκλο και κάνετε έξτρα ξέβγαλμα.
Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλο το απορρυπαντικό αφαιρείται από τα μαξιλάρια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είτε το πρόγραμμα στο πλυντήριο έχει ένα επιπλέον ξέβγαλμα, ή να προσθέσετε χειροκίνητα ένα επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος για τα μαξιλάρια σας.

Πώς να στεγνώσετε τα μαξιλάρια
Μόλις ο κύκλος πλύσης ολοκληρωθεί τα μαξιλάρια μπορούν να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ρύθμιση θερμότητας. Αποφύγετε το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς αυτό μπορεί να σπάσει το γέμισμα των μαξιλαριών ή να προκαλέσει διόγκωση στον πολυεστέρα με τον οποίο είναι γεμάτο το μαξιλάρι.

Εναλλακτικά
Τα μαξιλάρια θα μπορούσαν να κρεμαστούν έξω για να στεγνώσουν.
Αφήστε τα στον ήλιο περισσότερο από μια ή δύο μέρες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει έως το βάθος τους.

Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι απολύτως στεγνά πριν να τα χρησιμοποιήσετε ξανά στο κρεβάτι σας, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να αναπτύξουν μούχλα κάτι που βέβαια δεν θέλετε να εισπνεύσετε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top