7 Χρήσεις του Ελαιόλαδου στο Σπίτι

7 Χρήσεις του Ελαιόλαδου στο Σπίτι

Το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο συστατικό στο μαγείρεμα. Προσφέρει μεγάλα οφέλη στην υγεία μας και δίνει άριστη γεύση στα φαγητά μας. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές άλλες εργασίες στο σπίτι όπως στο προστασία-περιποίηση του ξύλου κοπής, γυάλισμα ανοξείδωτων σκευών, κ.α.
Διαβάστε παρακάτω 7 χρήσεις του ελαιόλαδου στο σπίτι.

1 Προστατεύστε το ξύλο κοπής, τα ξύλινα σκεύη και αντικειμένα κουζίνας
Αφού πλύνετε καλά τα ξύλινα αντικείμενα της κουζίνας όπως ξύλο κοπής ή σκεύη, απλώστε ελαιόλαδο για να θρέψει το ξύλο και να το προστατέψει από ρωγμές ή αποχρωματισμούς. Αφήστε το ελαιόλαδο να παραμείνει για 5 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με μαλακό πανί.
Πώς να Καθαρίσετε, Απολυμάνετε και Αναζωογονήσετε το Ξύλο Κοπής

2 Αποφύγετε το κόλλημα υλικών στα σκεύη μέτρησης
Το μέλι, η μουστάρδα ή το βούτυρο κολλούν στα φλυτζάνια ή στα κουτάλια που χρησιμοποιείτε για να μετρήσετε την απαιτούμενη ποσότητα τους. Καλύψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια του φλυτζανιού ή του κουταλιού και θα αποφύγετε το κόλλημα.

3 Γυαλίστε τα ανοξείδωτα σκεύη
Ρίξτε σε μαλακό πανί λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε τις ανοξείδωτες επιφάνειες των κουζινικών σκευών ή του νεροχύτη. Έτσι θα προστατέψετε τα σκεύη από γρατζουνιές, κηλίδες νερού ή διάβρωση και επίσης θα τα γυαλίσετε.

4 Επιβραδύνετε την οξείδωση
Ρίξτε σε μαλακό πανί λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε ελαφρά τα ασημένια αντικείμενα. Το ελαιόλαδο δεν σταματά την οξείδωση του ασημιού όμως θα την επιβραδύνει.

5 Αφαιρέστε αυτοκόλλητες ετικέτες από μαγειρικά σκεύη
Είτε πρόκειται για πλαστικά, γυάλινα ή ξύλινα μαγειρικά σκεύη, ρίξτε επάνω στην αυτοκόλλητη ετικέτα μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και αφήστε να παραμείνουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Η ετικέτα θα ξεκολλήσει εύκολα, στη συνέχεια, πλύνετε καλά τα μαγειρικά σκεύη.

6 Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα
Αντί να χρησιμοποιήσετε βλαβερά χημικά γυαλιστικά για τα ξύλινα έπιπλα σας, ρίξτε σε μαλακό πανί λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και τρίψτε ελαφρά το έπιπλο. Αφήστε το να παραμείνει για λίγο και κατόπιν με ένα καθαρό, απορροφητικό πανί σκουπίστε για να απομακρυνθεί η περίσσεια ελαιολάδου.

7 Αναζωογωνήστε δερμάτινα αντικείμενα
Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιολάδου σε μαλακό πανί και τρίψτε ελαφρά δερμάτινα αντικείμενα. Το δέρμα θα αναζωογωνηθεί, θα μαλακώσει και θα μαλακώσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top