Διαβάστε παρακάτω 7 αντικείμενα που πλένονται στο πλυντήριο ρούχων και ίσως δεν το γνωρίζατε.
Χρησιμοποιείστε ελαφρύ κύκλο πλύσης, σωστή θερμοκρασία και τοποθετείστε μικρά αντικείμενα σε σακούλα πλύσης. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Πάνινα παπούτσια
Αφαιρέστε τα κορδόνια (αν υπάρχουν) και τοποθετείστε τα πάνινα παπούτσια σε μια σακούλα πλυσίματος. Πλύνετε τα με ένα καλό απορρυπαντικό και ζεστό νερό.
Πριν βάλετε τα παπούτσια στο πλυντήριο, καθαρίστε τυχόν λεκέδες που μπορεί να έχουν. Απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά.
Αν χρειάζεται να αφαιρεθεί μυρωδιά από τα παπούτσια, προσθέστε στην πλύση, ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα

Γάντια φούρνου
Μαζί με τις πετσέτες της κουζίνας θα πρέπει να πλένετε και τα γάντια του φούρνου. Τα γάντια του φούρνου έρχονται σε επαφή με φαγητά, γι’ αυτό θα πρέπει να πλένονται.

Σφουγγαρίστρα, λαστιχένια γάντια, σφουγγαράκια
Ότι χρησιμοποιήσατε για το καθάρισμα του σπιτιού (σφουγγαρίστρα, γάντια, σφουγγάρια, πανιά) θα πρέπει να πλυθούν γιατί αναπτύσσονται βακτήρια.
Αφαιρέστε τη σφουγγαρίστρα από το κοντάρι και βάλτε τα μικρο-αντικείμενα σε σακούλα πλυσίματος. Χρησιμοποιείστε ένα καλό απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Μετά το πλύσιμο αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Κουρτίνα μπάνιου
Μαζί με τις πετσέτες του μπάνιου βάλτε στο πλυντήριο και την κουρτίνα.
Αν η κουρτίνα έχει μούχλα, προσθέστε λευκαντικό κατά την πλύση για να αφαιρεθούν οι λεκέδες.

Μαξιλάρια ύπνου
Τα μαξιλάρια είτε πουπουλένια είτε πολυεστερικά μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Χρησιμοποιείστε ένα καλό απορρυπαντικό και μην παραγεμίσετε το πλυντήριο ώστε να υπάρχει χώρος να κινούνται. Μετά το πλύσιμο, προτιμήστε να στεγνώσουν στον αέρα για να απομακρυνθούν τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Φόρμες, πινέλα κουζίνας σιλικόνης
Αν χρησιμοποιείτε εργαλεία κουζίνας σιλικόνης όπως φόρμες, πινέλα, κ.α., απλά βάλτε τα στο πλυντήριο σε κανονικό πρόγραμμα πλυσίματος, αλλά με ελαφρύ ή καθόλου στύψιμο για να μην παραμορφωθούν. Χρησιμοποιείστε ζεστό νερό και ενισχυμένο απορρυπαντικό για να διασπαστούν τα λίπη από τα υπολείμματα των φαγητών. Βάλτε τα μικρά αντικείμενα σε μια σακούλα πλυσίματος.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σούπερ μάρκετ
Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σούπερ μάρκετ είτε πάνινες είτε πλαστικές και κυρίως εκείνες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και γενικά μη τυποποιημένων φαγητών, θα πρέπει να πλένονται τακτικά.
Πλύνετε με ζεστό νερό, αν το επιτρέπει το υλικό της τσάντας γιατί έτσι εξουδετερώνονται τα βακτήρια. Αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα. Οι πάνινες τσάντες μπορούν να μπουν στο στεγνωτήριο.