5 Λάθη που Κάνουμε στο Πλύσιμο των Σεντονιών

5 Λάθη που Κάνουμε στο Πλύσιμο των Σεντονιών

Μετά από μια κουραστική μέρα, είναι απολαυστικό να ξαπλώνεις σε καθαρά και μαλακά σεντόνια. Όμως, τα σεντόνια μας συσσωρεύουν πολλούς λεκέδες όπως, λεκέδες από ιδρώτα, λεκέδες από λάδι του σώματος μας και ακόμα σκόνη που μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει αλλεργίες. Το πλύσιμο των σεντονιών είναι μια σοβαρή δουλειά και όμως κάνουμε λάθη που ούτε καν τα φανταζόμαστε.
Διαβάστε τα 5 σημαντικά λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των σεντονιών μας και αποφύγετε τα.

1Το πλύσιμο των σεντονιών δεν γίνεται αρκετά συχνά

Τα σεντόνια δεν είναι σαν το τζιν ή το μπλουζάκι που φοράτε καθημερινά και λερώνεται γρήγορα. Ωστόσο, αν και τα χρησιμοποιείτε πολύ λιγότερο χρόνο, τα βακτήρια, ο ιδρώτας και τα έλαια του σώματος συσσωρεύονται γρήγορα.
Το μεγαλύτερο διάστημα που θα πρέπει να περιμένετε πριν από την αλλαγή των σεντονιών σας είναι δύο εβδομάδες. Εβδομαδιαία είναι ακόμα καλύτερο.

2

Ξεχνάτε να προπλένετε τους λεκέδες

Αν δεν υπάρχουν λεκέδες, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τους επεξεργαστείτε. Ωστόσο είναι πάντα μια καλή ιδέα να ελέγξετε για λεκέδες πριν την πλύση. Αν υπάρχουν, χρησιμοποιείστε τοπικά κάποιο καθαριστικό στα συγκεκριμένα σημεία του λεκέ ώστε να βοηθήσετε στην ευκολότερη απομάκρυνσή του.

3

Ίσως υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πλύνετε όλα τα σεντόνια της οικογένειας βάζοντας πλυντήριο μια φορά, αλλά ίσως χρειαστεί να βάλετε πλυντήριο δύο φορές για να γίνει σωστά η δουλειά.
Τα σεντόνια πρέπει να κυκλοφορούν μέσα στο πλυντήριο για να καθαρίσουν καλά. Τα σημερινά τεράστια πλυντήρια μπορεί να χωράνε μεγάλες ποσότητες αλλά δεν πρέπει να τα στριμώχνετε όλα μαζί.
Αν το πλυντήριο σας έχει έναν αναδευτήρα στη μέση, δεν πρέπει να τυλίγονται τα σεντόνια γύρω από αυτόν, διότι μπορεί να σχιστούν.  Να τα τοποθετείτε χωριστά μέσα στο πλυντήριο χωρίς να τα διπλώνετε.

4

Ίσως επιλέγετε λάθος πρόγραμμα πλυσίματος

Ίσως επιλέγετε ένα πρόγραμμα πλυσίματος μεγάλης αντοχής, κάτι που δεν είναι απαραίτητο εκτός αν τα σεντόνια σας είναι πολύ βρώμικα. Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται σε κανονικό πρόγραμμα, ή πρόγραμμα για χρωματιστά, έτσι βγαίνουν πιο καθαρά.  Αυτά τα προγράμματα είναι πιο ήπια και σταδιακά θα κρυώνει το νερό με αποτέλεσμα τα σεντόνια να βγαίνουν λιγότερο τσαλακωμένα.
Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα πρόγραμμα πλυσίματος που χρησιμοποιεί το πιο ζεστό νερό αλλά ωστόσο ασφαλές για τα υφάσματα των σεντονιών (ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας). Όσο πιο ζεστό το νερό, τόσο περισσότερα μικρόβια μπορεί να σκοτώσει.

5

Ίσως επιλέγετε να στεγνώσετε τα σεντόνια μαζί με πετσέτες

Δεν είναι τα κλινοσκεπάσματα φτιαγμένα από ίδια ύφανση με τα υπόλοιπα ρούχα κι έτσι είναι καλό να διαχωριστούν όταν τα βάζετε στο στεγνωτήριο ώστε να  αποφύγετε την υπερβολική «ξηρασία».
Τα σεντόνια στεγνώνουν πιο γρήγορα από τις πετσέτες. Αν θέλετε να συνδυάσετε ρούχα για στέγνωμα μαζί με τα σεντόνια, καλό είναι να βάλετε κάποια ελαφρά βαμβακερά υφάσματα με τα σεντόνια αλλά όχι με πετσέτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top