5 Γρήγορες Συμβουλές για Καθαρό Σπίτι

5 Γρήγορες Συμβουλές για Καθαρό Σπίτι

Μετά από μια κουραστική μέρα, όλοι επιθυμούμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.
Διαβάστε τις παρακάτω 5 γρήγορες συμβουλές για καθαρό σπίτι χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.

1Καθαρίστε τα τρία Τ: Τουαλέτες, Τραπέζια, Τηλεόραση.
Τα περισσότερα σαλόνια επικεντρώνονται γύρω από την τηλεόραση σας και αν κάθεστε για κουβέντα στο σαλόνι θα πρέπει τουλάχιστον η τηλεόραση και τα τραπέζια του σαλονιού να δείχνουν καθαρά.
Τουαλέτες και τραπέζια είναι επίσης αυτονόητο ότι πρέπει να είναι καθαρά.

2Στιβάξτε με αποτελεσματικότητα: Όλοι έχουμε βρεθεί στη κατάσταση, όπου μαζεύουμε τα πράγματα γρήγορα-γρήγορα και τα πετάμε σε ένα καλάθι ή τα σπρώχνουμε στην κρεβατοκάμαρα και στην ντουλάπα.
Είναι μια γρήγορη λύση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να μπορείτε να βρείτε τα πράγματά σας αργότερα.
Προσθέστε τα πράγματα στο καλάθι, ανάλογα με το δωμάτιο που ανήκουν. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γυρίζετε σε όλο το σπίτι για να τα βρείτε και να τα επανατοποθετήσετε στην θέση τους.

3Τρίχες από κατοικίδια: Ακόμα και αν έχετε ένα πεντακάθαρο σπίτι, αν ο καναπές σας καλύπτεται με τρίχες  του σκύλου ή της γάτας σας, φαίνεται ξαφνικά λιγότερο τακτοποιημένο. Κρατήστε ένα λαστιχένιο γάντι  ώστε να βρίσκεστε σε ετοιμότητα να σκουπίσετε τις τρίχες γρήγορα, αν χρειαστεί.

Εναλλακτικά
Να καλύπτετε τις υφασμάτινες επιφάνειες, όπως καναπέδες και κρεβάτια, με φθηνές κουβέρτες.
Πετάξτε τις κουβέρτες κάτω από το κρεβάτι ή σε ένα ντουλάπι ( ή ακόμα και στο στεγνωτήριο, αν έχετε) και αμέσως ο καναπές σας είναι καθαρός.

4Εξαφανείστε τα πιάτα σε δευτερόλεπτα. Βάλτε τα πιάτα σας στο φούρνο σας.
Αν έχετε συσσωρεύσει τα πιάτα στο νεροχύτη, τότε το σπίτι μοιάζει ακατάστατο έστω και αν οι πάγκοι της κουζίνας είναι καθαροί.
Αντί για αυτό, πιάστε ένα ταψί και στοιβάξτε τα πιάτα μέσα και τοποθετείστε το στον φούρνο. Προσοχή να μην είναι ζεστός.

5Ξοδέψτε 15 λεπτά για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού σας: Ξοδέψτε 15 λεπτά καθημερινά και το σπίτι σας θα φαίνονται πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top