3 τρόποι για να Απομακρύνετε τις Δυσάρεστες Οσμές του Φούρνου

3 τρόποι για να Απομακρύνετε τις Δυσάρεστες Οσμές του Φούρνου

Ο φούρνος μετά από πολλά ψησίματα φαγητών και γλυκών, ακόμα και μετά τον καθαρισμό του με χημικά καθαριστικά, αποκτά μια δυσάρεστη μυρωδιά. Διαβάστε παρακάτω 3 μεθόδους για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου.

Μέθοδος 1: Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου με βανίλια

Η μυρωδιά της βανίλιας μας φέρνει στο νου αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τότε που η μαμά έψηνε τα κουλουράκια στο φούρνο και μοσχοβολούσε το σπίτι. Κάτι όμως που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι η μυρωδιά της βανίλιας λειτουργεί και ως μάσκα για άλλες δυσάρεστες οσμές.
Με 2 τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βανίλια για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου. Είτε σκουπίζοντας τον φούρνο, είτε ψήνοντας τη βανίλια στον φούρνο για να πάρει τις οσμές.

1Σκουπίστε τον φούρνο με βανίλια
Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή (6ml) ή 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας. Βουτήξτε ένα πανί στο μπολ και στύψτε το για να φύγει το επιπλέον νερό. Με το υγρό πανί, σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου, τοιχώματα, σχάρες, κλπ. Επαναλάβατε μερικές φορές το σκούπισμα του φούρνου, βουτώντας, κάθε φορά, το πανί στο διάλυμα που έχετε φτιάξει, ώστε να εξαπλωθεί η μυρωδιά της βανίλιας και να απομακρυνθούν οι δυσάρεστες μυρωδιές.

2Ψήστε τη βανίλια στο φούρνο
Αντί να σκουπίσετε τον φούρνο με τη βανίλια μπορείτε να την ψήσετε για να εξαπλωθεί η μυρωδιά της. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Γεμίστε ένα μικρό ταψί με 2,5 εκατοστά νερό και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και αφήστε το να ζεσταθεί για 1 ώρα, περίπου. Ελέγχετε κάθε 15 λεπτά τη στάθμη του νερού και προσθέστε νερό αν χρειάζεται.

Μέθοδος 2: Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου με λεμόνι

Τα λεμόνια είναι εξαιρετικά καθαριστικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου. Εκτός από την απομάκρυνση των οσμών, τα λεμόνια καθαρίζουν και τα λίπη που έχουν απομείνει στον φούρνο σας μετά από πολλά ψησίματα.

1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Κόψτε 2 λεμόνια στη μέση και στίψτε τα σε ένα ταψί. Προσθέστε 2 εκατοστά νερό και τοποθετήστε και τα στημένα λεμόνια μέσα σε αυτό. Όταν ζεσταθεί ο φούρνος, βάλτε το ταψί μέσα και αφήστε το για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Μέθοδος 3: Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου με πορτοκάλι

Μια άλλη παρόμοια μέθοδος για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές του φούρνου, είναι να χρησιμοποιήσετε φλούδες πορτοκαλιού.  Τα πορτοκάλια έχουν παρόμοια καθαριστική δύναμη με τα λεμόνια και κάνουν τον φούρνο να μυρίζει ωραία.

1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι και βάλτε τις φλούδες σε ένα ταψί. Ψήστε τις για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Κατόπιν σβήστε τον φούρνο και ανοίξτε την πόρτα του λίγο ώστε να βγει έξω η μυρωδιά του εσπεριδοειδούς.

Συμβουλή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εσπεριδοειδές όπως λεμόνι, lime και γκρέιπφρουτ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top