Χλωρίνη ή Μαγειρική Σόδα για τα Λευκά Ρούχα;

Χλωρίνη ή Μαγειρική Σόδα για τα Λευκά Ρούχα;

Ποιό είναι καλύτερο και αποτελεσματικότερο λευκαντικό η χλωρίνη ή μαγειρική σόδα για τα λευκά ρούχα;

Η χλωρίνη και η μαγειρική σόδα είναι πολύ χρήσιμα προϊόντα στο πλύσιμο των ρούχων και ιδίως των λευκών ρούχων. Η χλωρίνη κάνει τα λευκά, λευκότερα και η μαγερική σόδα τα φρεσκάρει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθένα ξεχωριστά ή και τα δύο μαζί στο πλύσιμο των λευκών ρούχων.

Χλωρίνη

Εδώ και χρόνια η χλωρίνη είναι το πιο δημοφιλές προϊόν για την λεύκανση των λευκών ρούχων. Όταν χρησιμοποείται προσεκτικά αφαιρεί λεκέδες, βρωμιές και απολυμαίνει τα λευκά ρούχα.

Αν το πλυντήριο διαθέτει θήκη για λευκαντικό, ρίξτε 1/2 φλυτζάνι χλωρίνη, διαφορετικά ρίξτε το μαζί με το απορρυπαντικό.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε μάλλινα, μεταξωτά ή δερμάτινα ρούχα.
Πριν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε οποιοδήποτε ρούχο, αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη σε 1/4 του φλυτζανιού νερό. Ρίξτε 1 σταγόνα σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου και ελέγξτε αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά. Αν όχι, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Μαγερική Σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για την αφαίρεση οσμών, όμως έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε χημικά λευκαντικά είναι μια πολλή καλή λύση.
Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των λευκών ρούχων θα τα φρεσκάρει, θα αφαιρέσει τους λεκέδες και τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης, μαλακώνει τα ρούχα, ενισχύει τη δράση τπυ απορρυπαντικού και ακόμα καθαρίζει το πλυντήριο.
Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο φυσικό καθαριστικό λεκέδων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα είδη υφασμάτων.
Αν στο ρούχο υπάρχει ένας λεκές από λάδι, λίπη ή τρόφιμα, φτιάξτε μια παχιά αλοιφή αναμιγνύοντας μαγειρική σόδα με νερό. Απλώστε την επάνω στον λεκέ και αφήστε την να παραμείνει μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το ρούχο για να αφαιρεθεί η αλοιφή.

Χλωρίνη και Μαγερική Σόδα Μαζί

Η μαγειρική σόδα στο πλυντήριο λειτουργεί σαν ενισχυτικός παράγοντας της χλωρίνης. Ρίξτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλυτζάνι χλωρίνη μαζί όταν πλένετε λευκά ρούχα. Η μαγειρική σόδα καλύπτει τη μυρωδιά της χλωρίνης και την κάνει πιο αποτελεσματική. Έτσι, τα λευκά ρούχα γίνονται πιο λευκά και φρεσκάρονται.

Scroll to Top