Συμβουλές για το Καθάρισμα Οικιακών Συσκευών

Συμβουλές για το Καθάρισμα Οικιακών Συσκευών

Οι οικιακές συσκευές χρειάζονται συχνό και αποτελεσματικό καθάρισμα αφενός γιατί τις χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και αφετέρου γιατί θέλουμε να λειτουργούν σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.
Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για το καθάρισμα οικιακών συσκευών που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους παραπάνω στόχους.

1Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή
Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό οποιασδήποτε οικιακής συσκευής, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Κάθε μάρκα και τύπος συσκευών είναι λίγο (ή πολύ) διαφορετικό και συχνά υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που συνιστά ο κατασκευαστής για το πώς να καθαρίσετε κάτι για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο καθαρισμός με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που συνιστάται μπορεί και να βλάψει τη συσκευή.
Επιπλέον, τυχόν βλάβη που μπορεί να προκληθεί λόγω ακατάλληλου καθαρισμού ακυρώνει την εγγύηση της οικιακής συσκευής.

2Αποσυνδέστε τη συσκευή
Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα για την ασφάλεια σας. Επίσης, αφήστε τη συσκευή να κρυώσει εντελώς πριν αρχίσετε να την καθαρίζετε.

3Χρησιμοποιείστε νερό μόνο αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής
Πολλά μέρη μιας συσκευής, όπως το μοτέρ ή άλλα ηλεκτρικά μέρη, δεν έχουν σχεδιαστεί για να βρέχονται. Επομένως, δεν πρέπει να βυθίζετε τις περισσότερες συσκευές στο νερό κατά τον καθαρισμό τους. Φυσικά, υπάρχουν αποσπώμενα μέρη της συσκευής, τα οποία μπορείτε να πλύνετε με το χέρι ή άλλα που μπορείτε να βάλετε ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό γίνεται μόνο αν το εγχειρίδιο της συσκευής το επιτρέπει.
Επιπλέον, να σκουπίζετε προσεκτικά τις επιφάνειες της συσκευής που δεν πρέπει να βραχούν, διότι σταγόνες σε τέτοια σημεία μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικό ψεκασμού, μην ψεκάσετε την ίδια τη συσκευή, αλλά ένα πανί και καθαρίστε την με αυτό.

4Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά
Όταν καθαρίζετε τις σκληρές επιφάνειες της συσκευής που έχουν σκονιστεί ή είναι βρώμικες, ένας πολύ απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε απλά καθαριστικά π.χ. νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί καθαρισμού βουτηγμένο στο διάλυμα νερού-απορρυπαντικού και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα άλλο καθαρό πανί.
Αν πάλι χρειάζεστε λίγο πιο λειαντικό καθαριστικό τότε χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top