Πώς να Καθαρίσετε τα Λευκά Πλαστικά Έπιπλα της Βεράντας

Πώς να Καθαρίσετε τα Λευκά Πλαστικά Έπιπλα της Βεράντας

Τα λευκά πλαστικά έπιπλα της βεράντας χρησιμοποιούνται συχνά γιατί έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Είναι πιο φθηνά από άλλους τύπους επίπλων εξωτερικού χώρου, είναι πιο ελαφρά, στοιβάζονται εύκολα, είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και συχνά πολλά από αυτά κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό που μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά.

Το μειονέκτημα τους είναι ότι λερώνονται εύκολα και για αυτό πρέπει να γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε τα λευκά πλαστικά έπιπλα της βεράντας.
Οι λεκέδες που δημιουργούνται πρέπει να καθαρίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Λευκό ξύδι
  • Ζεστό νερό

1 Αν παρατηρήσετε ότι τα έπιπλα της βεράντας έχουν μούχλα, πριν ξεκινήσετε το γενικό καθάρισμα φτιάξτε ένα καθαριστικό για τη μούχλα.
Σε μπουκάλι με ψεκαστήρα προσθέστε 1 μέρος νερό και 3 μέρη λευκό ξύδιΑνακατέψτε καλά για να αναμιχθούν τα συστατικά και στη συνέχεια ψεκάστε στις περιοχές με τη μούχλα. Αφήστε το καθαριστικό να παραμείνει για 10 λεπτά και μετά ξεκινήστε τον γενικό καθαρισμό.

2 Φτιάξτε ένα καθαριστικό αναμιγνύοντας 4 λίτρα χλιαρό νερό με 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η μαγειρική σόδα στο νερό.

3 Ρίξτε στα λευκά έπιπλα το καθαριστικό και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Αν υπάρχουν περιοχές με λεκέδες ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο σφουγγάρι ή στη βούρτσα και τρίψτε. Η μαγειρική σόδα δρα ως λειαντικό και οι λεκέδες θα αφαιρεθούν.

4 Αν τα έπιπλα έχουν καθαρίσει, ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και στεγνώστε τα με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια ή αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Scroll to Top