Καθαρίστε την Κουρτίνα του Μπάνιου με Μαγειρική Σόδα

Καθαρίστε την Κουρτίνα του Μπάνιου με Μαγειρική Σόδα

Η κουρτίνα του μπάνιου χρησιμοποιείται τόσο για πρακτικούς όσο και για διακοσμητικούς λόγους.  Με την πάροδο του χρόνου γεμίζει λεκέδες από τα σαπούνια, τα αφρόλουτρα ή τα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε και επίσης μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα λόγω του υγρού περιβάλλοντος.
Έτσι, λοιπόν, είναι αναγκαίο να πλένεται τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο. Διαβάστε πώς να καθαρίσετε την κουρτίνα του μπάνιου με μαγειρική σόδα αποφεύγοντας τα βλαβερά χημικά.

Πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου στο χέρι

1Βρέξτε με νερό ένα πανάκι μικροϊνών. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μαγειρική σόδα επάνω στο πανί ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.

2Αρχικά, με το πανί σκουπίστε όλη την κουρτίνα για να απομακρύνετε σκόνη και εύκολες βρωμιές.

3Βρέξτε ένα καθαρό πανί μικροϊνών με ζεστό νερό. Σκουπίστε την κουρτίνα για να απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα. Επιμείνετε στα σημεία όπου υπάρχουν υπολείμματα μαγειρικής σόδας για να τα αφαιρέσετε εντελώς. Όταν χρειάζεται βρέξτε το πανί με καθαρό νερό.

4Αφού καθαρίσετε γενικά την κουρτίνα, βρέξτε ξανά το πανί και πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Τρίψτε στα σημεία όπου υπάρχουν λεκέδες από σαπούνι ή μούχλα.

5Πάρτε ένα άλλο καθαρό πανί και βρέξτε το με ζεστό νερό. Σκουπίστε ξανά την κουρτίνα για να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Συμβουλή
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά την κουρτίνα ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου στο πλυντήριο

Συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας της κουρτίνα για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο.

1Βάλτε την κουρτίνα στο πλυντήριο μαζί με μία-δύο λευκές πετσέτες. Οι πετσέτες θα εμποδίσουν την κουρτίνα να κολλήσει και να τσαλακωθεί πολύ. Επίσης, οι πετσέτες θα τρίβουν την κουρτίνα και θα βοηθήσουν στο καθάρισμα της.

Συμβουλή
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα που μπορεί να έχει η κουρτίνα, πριν τη βάλετε στο πλυντήριο.

2Προσθέστε την κανονική ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε σε μια συνηθισμένη πλύση. Προσθέστε, επίσης, 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα.

3Για να απομακρύνετε έναν λεκέ από το χαλί ρίξτε τόση ποσότητα φυσικού καθαριστικού επάνω του ώστε να καλυθφεί ολόκληρος.

4Ξεκινήστε το πλυντήριο σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία.

5Αν η κουρτίνα είναι λίγο βρώμικη για να καθαρίσει δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από απορρυπαντικό και μαγειρική σόδα.
Αν η κουρτίνα έχει μούχλα ή πολλούς λεκέδες προσθέστε και λευκαντικό.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε λευκαντικό αν η κουρτίνα είναι διαφανής ή λευκή.

6Όταν το πλυντήριο φτάσει στο στάδιο του ξεπλύματος, σταματήστε το και προσθέστε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι. Επανεκινείστε το και αφήστε να τελειώσει τον κύκλο πλυσίματος.

7Κρεμάστε την κουρτίνα στη θέση της και αφήστε την εκεί να στεγνώσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top