Τα σημάδια στους τοίχους προκαλούνται συχνά και συνήθως από απροσεξία.  Όταν ένα έπιπλο ακουμπάει στον τοίχο, όταν πατάμε τον διακόπτη με βρώμικα χέρια ή όταν κατά λάθος ακουμπάμε στον τοίχο με το παπούτσι.

Τα σημάδια στους τοίχους αφαιρούνται ευκολότερα όταν είναι φρέσκα. Διαβάστε παρακάτω πώς να καθαρίσετε τα σημάδια στους τοίχους απλά και εύκολα.

Τα περισσότερα φρέσκα σημάδια μπορούν να καθαριστούν με ένα υγρό λευκό πανί. Βουτήξτε το σε σκέτο νερό και πιέστε  ελαφρά το πανί επάνω στα σημάδια. Ελέγξτε αν τα σημάδια απομακρύνθηκαν και στεγνώστε την περιοχή με ένα στεγνό και λευκό πανί.

Αν τα σημάδια δεν αφαιρέθηκαν με σκέτο νερό, φτιάξτε ένα καθαριστικό διάλυμα. Αναμείξτε σε 2 κούπες ζεστό νερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Βουτήξτε το πανί που χρησιμοποιήσατε πριν, στο καθαριστικό διάλυμα και τρίψτε ελαφρά το σημάδι.

Ελέγξτε αν τα σημάδια στον τοίχο έχουν απομακρυνθεί. Αν έχουν παραμείνει πασπαλίστε μαγειρική σόδα στο πανί και τρίψτε τα ελαφρά.

Όταν τα σημάδια στον τοίχο έχουν απομακρυνθεί εντελώς βρέξτε ένα καθαρό, λευκό πανί με σκέτο νερό και ξεπλύνετε την περιοχή. Στη συνέχεια, αφήστε την να στεγνώσει.

Παρατήρηση
Μετά τον καθαρισμό υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειάζεται ο τοίχος τοπικό βάψιμο.