Πώς να Αφαιρέσετε Γρατσουνιές από τις Ανοξείδωτες Συσκευές

Πώς να Αφαιρέσετε Γρατσουνιές από τις Ανοξείδωτες Συσκευές

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις οικιακές συσκευές γιατί είναι ανθεκτικό υλικό, έχει ελκυστική και μοντέρνα εμφάνιση και δεν λερώνει εύκολα. Ωστόσο, ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να γρατσουνιστεί και καλό είναι να γνωρίζετε πώς να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές.

Διαβάστε πώς να αφαιρέσετε γρατσουνιές από τις ανοξείδωτες συσκευές με λίγη υπομονή και λίγο κόπο.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα
  • Οδοντόκρεμα
  • Λεπτό γυαλόχαρτο
  • Ελαιόλαδο
  • Λευκό ξύδι
  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Ζεστό νερό
  • Πανιά μικροϊνών
  • Μπουκάλι με ψεκαστήρα

Πώς να αφαιρέσετε λεπτές γρατσουνιές από τις ανοξείδωτες συσκευές

1 Καθαρίστε την επιφάνεια

Καθαρίστε καλά την επιφάνεια της συσκευής από ανοξείδωτο χάλυβα. Χρησιμοποιείστε διάλυμα ζεστού νερού με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και αφαιρέστε λίπη ή βρωμιές. Όταν η επιφάνεια είναι καθαρή φαίνονται οι γρατσουνιές που πρέπει να αφαιρέσετε.

2 Βρείτε τη διεύθυνση των «νερών» της ανοξείδωτης συσκευής

Ο ανοξείδωτος χάλυβας έχει “νερά” (η διεύθυνση των μεταλλικών κόκκων) όπως και το ξύλο. Είναι σημαντικό να εργαστείτε  κατά τη διεύθυνση των κόκκων για την αφαίρεση της γρατσουνιάς. Διαφορετικά θα προκαλέσετε ζημιά που είναι αδύνατον να αντιστραφεί.

3 Φτιάξτε μια αλοιφή

Φτιάξτε μια απαλή λειαντική αλοιφή, αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα χωρίς τζελ.

4 Απλώστε την αλοιφή

Βουτήξτε στην αλοιφή ένα βρεγμένο πανί μικροϊνών. Απλώστε χωρίς να πιέζετε, την αλοιφή στη γρατσουνιά ακολουθώντας τη διεύθυνση των κόκκων του ανοξείδωτου χάλυβα. Μην τρίβετε την επιφάνεια και μην κάνετε κυκλικές κινήσεις, αλλά εργαστείτε μόνο κατά τη διεύθυνση των κόκκων.

5 Καθαρίστε την αλοιφή

Με ένα βρεγμένο πανί μικροϊνών που δεν αφήνει χνούδια, σκουπίστε την αλοιφή. Ψεκάστε στην επιφάνεια λευκό ξύδι και σκουπίστε ξανά με ένα καθαρό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε υπολείμματα της αλοιφής.

6 Γυαλίστε την επιφάνεια

Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα πανί μικροϊνών και γυαλίστε την επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα. Ακολουθήστε πάλι τη διεύθυνση των κόκκων.

Διαβάστε αναλυτικά πώς θα γυαλίσετε τις επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πώς να αφαιρέσετε βαθιές γρατσουνιές από τις ανοξείδωτες συσκευές

Οι πιο βαθιές γρατσουνιές στην επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα απαιτούν περισσότερη προσπάθεια απ’ ότι οι λεπτές γρατσουνιές.

1 Επιλέξτε ένα λειαντικό προϊόν

Επιλέξτε το πιο λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο ή σύρμα κουζίνας.

2 Χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο

Βουτήξτε το γυαλόχαρτο σε ένα μπολ με νερό για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά τη γρατσουνιά κατά τη διεύθυνση των κόκκων του ανοξείδωτου χάλυβα και προς μία κατεύθυνση.

Συμβουλή
Είναι σημαντικό να εργάζεστε προς μια κατεύθυνση. Το τρίψιμο εμπρός-πίσω στην επιφάνεια μπορεί να δημιουργήσει και άλλες γρατσουνιές στον ανοξείδωτο χάλυβα. Επίσης, μην τρίψετε ποτέ με κυκλικές κινήσεις.

3 Σκουπίστε την επιφάνεια

Με ένα καθαρό πανί μικροϊνών, σκουπίστε την επιφάνεια που μόλις τρίψατε. Έτσι θα απομακρυνθεί η μεταλλική σκόνη και το νερό. Ακόμα και όταν καθαρίζετε είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη διεύθυνση του κόκκου.

4 Καθαρίστε την επιφάνεια

Ψεκάστε λευκό ξύδι στην επιφάνεια και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί σκουπίστε την. Το λευκό ξύδι θα καθαρίσει την επιφάνεια του μετάλλου και οποιαδήποτε άλλα ίχνη.

5 Γυαλίστε τον ανοξείδωτο χάλυβα

Όταν ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι καθαρός και στεγνός, ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα καθαρό πανί μικροϊνών. Τρίψτε με αυτό την περιοχή, πάντα κατά τη διεύθυνση των κόκκων, για να την γυαλίσετε. Αν χρειάζεται, προσθέστε ελαιόλαδο και συνεχίστε το τρίψιμο σε όλη την επιφάνεια της συσκευής για να γυαλίσει.

Scroll to Top