Πως να Καθαρίσετε την Καφετιέρα

Καθαρίσετε την Καφετιέρα

Συνήθως, η καφετιέρα δεν καθαρίζεται όσο συχνά χρειάζεται. Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν θεωρούν την καφετιέρα τους μια συσκευή που συγκεντρώνει βακτήρια και μούχλα, αλλά στην πραγματικότητα είναι έτσι ακριβώς.
Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι η δεξαμενή της συσκευής σας έχει πιθανώς υψηλότερο αριθμό μικροβίων και από κάποια σημεία στο μπάνιο σας.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας αποτελεσματικά.

1Πλένετε τα αφαιρούμενα μέρη μετά από κάθε χρήση
Αυτό είναι σημαντικό επειδή βοηθά στην απομάκρυνση του καφέ, των αλεσμένων και των πετρελαιοειδών που παραμένουν πίσω. Μπορείτε να τα πλύνετε στο νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι, αλλά συνήθως τα αφαιρούμενα μέρη είναι ασφαλές να πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων.
Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε το εξωτερικό μέρος και την πλάκα θέρμανσης.
Σας συμβουλεύουμε, επίσης, να αφήνετε το κάλυμμα της δεξαμενής ανοιχτό, ώστε να μπορεί να στεγνώσει τελείως μετά από κάθε χρήση καθώς τα μικρόβια αγαπούν την υγρασία!.

2Απομακρύνετε τα άλατα από το μηχάνημα σας κάθε μήνα
Με την πάροδο του χρόνου, τα σκληρά μεταλλικά νερά συσσωρεύουν άλατα στο εσωτερικό της καφετιέρας σας και ίσως παρατηρήσετε ότι ο καφές σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στάξει. Θα πρέπει να καθαρίσετε την καφετιέρα χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι.
Γεμίστε τη δεξαμενή με ίσα μέρη ξύδι και νερό και τοποθετήστε ένα φίλτρο χαρτιού στο άδειο καλάθι του μηχανήματος. Τοποθετήστε το δοχείο στη θέση του και αφήστε το διάλυμα να μισοβράσει. Σβήστε την καφετιέρα και αφήστε την να παραμείνει έτσι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ανάψετε ξανά την καφετιέρα, αφήστε το περιεχόμενο να τελειώσει το βράσιμο και στην συνέχεια αδειάστε το ξύδι με το νερό. Ξεπλύνετε τα πάντα βάζοντας ένα νέο φίλτρο χαρτιού και βράζοντας ένα γεμάτο δοχείο καθαρού νερού. Επαναλάβετε για μία ακόμη φορά.

3Πλύνετε το δοχείο του καφέ
Μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να πλένετε το δοχείο του καφέ. Αν με το χρόνο φαίνεται ότι δεν είναι καθαρό, γεμίστε το με ζεστό νερό και λίγο ρύζι. Περιστρέψτε το μείγμα για να στριφογυρίσει μέσα στο  δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι καθαρισμού για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και ξεπλύνετε καλά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top