Αυτοκόλλητες ετικέτες έχουν σχεδόν όλα τα ρούχα ή ακόμα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών παιδιών να κολλούν αυτοκόλλητα στα ρούχα τους. Εύκολα μπορείτε να αφαιρέσετε την αυτοκόλλητη ετικέτα ή τα αυτοκόλλητα με τα υπολείμματα, όμως,  της κόλλας πάνω που παραμένουν τι θα κάνετε; Ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία και μάθετε πως να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κόλλας αυτοκόλλητων ετικετών από τα ρούχα.

Απλώστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τεντώστε το.

Συμβουλή
Μην πλύνετε τα ρούχα στα οποία έχουν παραμείνει υπολείμματα κόλλας. Πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν τα υπολείμματα κόλλας και μετά να πλυθούν καθώς το ζεστό νερό θα τα μονιμοποιήσει.
Αν έχετε ήδη πλύνει το ρούχο και μετά παρατηρήσατε τα υπολείμματα κόλλας θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο και κόπο για να τα απομακρύνετε.

Ζεστάνετε μια κούπα με λευκό ξύδι στον φούρνο μικροκυμάτων. Περιμένετε έως ότου το λευκό ξύδι ζεσταθεί αρκετά.

Βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι στο λευκό ξύδι και με αυτό ταμπονάρετε την περιοχή του ρούχου που έχει τα υπολείμματα κόλλας, ώστε το λευκό ξύδι να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να «ποτίσει» την περιοχή.

Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με κρύο νερό.

Απλώστε επάνω στην περιοχή ένα καθαριστικό λεκέδων και πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία (έως 40 βαθμούς).

Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν τα υπολείμματα κόλλας έχουν αφαιρεθεί εντελώς και στη συνέχεια αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα ή τοποθετείστε το στο στεγνωτήριο.
Στην περίπτωση που τα υπολείμματα παραμένουν, επαναλάβατε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά, αντί για λευκό ξύδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, φυσικά χωρίς να το ζεστάνετε.

Ρίξτε σε ένα πανί ή ένα κομμάτι βαμβάκι οινόπνευμα και ταμπονάρετε την περιοχή μέχρι να μουλιάσει. Τρίψτε με τα δάχτυλα σας ή μια οδοντόβουρτσα μέχρι τα υπολείμματα να αποσπαστούν από το ρούχο. Απομακρύνετε τα βουρτσίζοντας την περιοχή με μια μαλακή βούρτσα. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο με κρύο νερό.