Πρόγραμμα Καθαρισμού Σπιτιού

Πρόγραμμα Καθαρισμού Σπιτιού

Το κλειδί για ένα καθαρό σπίτι είναι το καθάρισμα με συνέπεια. Πρέπει να ακολουθείτε μια ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού που εξασφαλίζει ότι το σύνολο των χώρων σας είναι όσο το δυνατόν καθαροί. Για τις ανάγκες καθαρισμού του σπιτιού σας, σας προτείνουμε παρακάτω αυτό το απλό πρόγραμμα καθαρισμού:

Καθημερινά: Σε καθημερινή βάση, συλλέγετε όλα τα παιχνίδια, το ταχυδρομείο, κλπ που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και σχηματίζουν ένα σωρό στη μέση του δωματίου. Ένα-ένα, τα βάζετε εκεί όπου ανήκουν.

Εβδομαδιαία: Μία μέρα την εβδομάδα, ξεσκονίστε γύρω από το δωμάτιο ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια μπορείτε να καθαρίσετε το τραπεζάκι του καφέ σας και άλλες επιφάνειες.
Μετά από το ξεσκόνισμα, είναι επίσης μια καλή στιγμή για να σκουπίσετε τα έπιπλα σας με την ηλεκτρική σκούπα και να αναποδογυρίζετε εκ περιτροπής τα μαξιλάρια του καναπέ για να ισορροπήσετε μια ομοιόμορφη φθορά ώστε να ζήσουν περισσότερο τα μαξιλάρια σας.

Μηνιαία: Μετακινήστε τα έπιπλα και σκουπίστε κάτω από αυτά.
Πλύνετε τα παράθυρα σας αν το επιτρέπει ο καιρός. Θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα έπιπλα σας, όπως απαιτείται.

Ετήσια: Σε ετήσια βάση, θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση του σπιτιού σας, φροντίζοντας να τακτοποιήσετε την ακαταστασία και να ξεσκονίσετε οτιδήποτε είναι δύσκολο να γίνεται πιο συχνά, όπως δηλαδή ανεμιστήρα οροφής. Χρησιμοποιείστε μια σκάλα ανάλογα με τις ανάγκες.
Επίσης στις ετήσιες εργασίες είναι μια καλή ευκαιρία για να συμπεριλάβετε και τον καθαρισμό του τζακιού, εάν βέβαια έχετε.

Ακολουθώντας το παραπάνω απλό πρόγραμμα καθαρισμού σας εγγυόμαστε ότι θα χαρείτε τον χώρο σας πάντα καθαρό και θα απολαύσετε επιτέλους εκείνο τον καναπέ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top