Προβλήματα στο Πλύσιμο των Ρούχων

Προβλήματα στο Πλύσιμο των Ρούχων

Τα προβλήματα στο πλύσιμο των ρούχων κάποιες φορές οφείλονται σε δυσλειτουργίες του πλυντηρίου αλλά κάποιες άλλες σε δικά μας λάθη.
Για τις πιθανές δυσλειτουργίες του πλυντηρίου θα πρέπει να καλέσετε ειδικό. Αν όμως το πλυντήριο σας λειτουργεί κανονικά διαβάστε παρακάτω πιθανές λύσεις σε προβλήματα καθαριότητας των πλυμένων ρούχων.

1Τα ρούχα δεν έχουν καθαρίσει εντελώς και έχουν παραμείνει λεκέδες

  • Το πλυντήριο έχει υπερφορτωθεί. Όταν φορτώνετε το πλυντήριο με παραπάνω ρούχα τότε το νερό και το απορρυπαντικό δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν καλά ανάμεσα στα ρούχα οπότε αυτά δεν καθαρίζονται εντελώς.
  • Μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Όταν η ποσότητα του απορρυπαντικού είναι περισσότερη από αυτή που πρέπει, δημιουργείται αφρός που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου. Επιπλέον ο αφρός δεν ξεπλένεται καλά και παραμένουν υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα.
  • Η θήκη του απορρυπαντικού έχει ‘μπουκώσει’. Αν έχετε αρκετό καιρό να καθαρίσετε τη θήκη του απορρυπαντικού μπορεί αυτή να φράξει από υπολείμματα απορρυπαντικού με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ροή του. Για να καθαρίσετε τη θήκη, ρίξτε ζεστό λευκό ξύδι και εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης με ζεστό νερό και άδειο πλυντήριο. Εναλλακτικά, αφαιρέστε τη θήκη και καθαρίστε την χρησιμοποιώντας μαλακή βούρτσα.

2

Τα ρούχα έχουν χνούδια ή τρίχες κατοικιδίων

  • Το πλυντήριο χρειάζεται καθαρισμό. Αν πριν είχατε πλύνει το κρεββατάκι του κατοικιδίου ή πολύ βρώμικα ρούχα το πλυντήριο χρειάζεται να καθαριστεί πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά. Διαβάστε πώς θα καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με φυσικά προϊόντα.
  • Το πλυντήριο έχει υπερφορτωθεί. Τα ρούχα πρέπει να έχουν χώρο μέσα στον κάδο για να ανακατεύονται και το νερό του ξεβγάλματος να μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα τους ώστε να απομακρύνονται τα χνούδια ή οι τρίχες.
  • Προσθέστε λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα. Ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο του ξεβγάλματος θα βοηθήσει στη απομάκρυνση των υπολειμμάτων απορρυπαντικού από τα ρούχα καθώς και τυχόν χνουδιών ή τριχών.

3

Τα ρούχα μυρίζουν άσχημα

  • Το πλυντήριο χρειάζεται καθαρισμό. Άσχημες μυρωδιές μπορούν να μεταφερθούν από ακάθαρτο πλυντήριο στα ρούχα. Διαβάστε πώς θα καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με φυσικά προϊόντα.
  • Μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Αν βάζετε περισσότερο απορρυπαντικό από αυτό που χρειάζεται στην πλύση υπολείμματα του επικάθονται στα ρούχα μεταφέροντας άσχημες μυρωδιές. Μειώστε την ποσότητα του απορρυπαντικού και προσθέστε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top