Καθαρίστε το Πλυντήριο Ρούχων με Φυσικά Προϊόντα

Καθαρίστε το Πλυντήριο Ρούχων με Φυσικά Προϊόντα

Αν πλένετε τα ρούχα σας σε ένα πλυντήριο που μυρίζει άσχημα είναι πολύ πιθανόν να απορροφήσουν τη μυρωδιά του. Μπορεί να σκέφτεστε ότι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται για να καθαρίσουν τα ρούχα καθαρίζει και το ίδιο το πλυντήριο, όμως αυτό είναι τελείως λάθος. Το πλυντήριο χρειάζεται καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων με φυσικά προϊόντα, όπως λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά.

Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης

1 Απομακρύνετε τη μούχλα με λευκό ξύδι από την πόρτα
Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε λευκό ξύδι και τρίψτε το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου. Αν η μούχλα δεν απομακρυνθεί, αφήστε το λευκό ξύδι να παραμείνει για 20 λεπτά, περίπου. Στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας σκουπίστε το λάστιχο. Στα σημεία που η μούχλα δεν έχει απομακρυνθεί χρησιμοποιήστε μια παλιά σκληρή οδοντόβουρτσα.

1 Ρίξτε λευκό ξύδι στο τύμπανο του πλυντηρίου
Ρίξτε 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι, περίπου 500 ml, απευθείας στο τύμπανο του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου.

Συμβουλή
Αν παρατηρήσετε μεγάλη συσσώρευση βρωμιάς προσθέστε επιπλέον 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι.

2 Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα
Σε ένα μικρό δοχείο, ρίξτε 1/4 του φλυτζανιού ζεστό νερό και 1/4 του φλυτζανιού μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά ώστε να διαλυθεί η μαγειρική σόδα στο νερό. Ρίξτε το διάλυμα στις θήκες του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαριστούν και θα απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές από τις θήκες.

3 Εκτελέστε έναν κύκλο πλυσίματος
Ρυθμίστε το πλυντήριο σε πρόγραμμα πλυσίματος με ζεστό νερό και σχετικά μεγάλης διάρκειας (σαν να πλένατε αρκετά λερωμένα ρούχα). Έτσι η υψηλή θερμοκρασία του νερού σε συνδυασμό με το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα θα διασπάσουν και θα απομακρύνουν βρωμιές και μούχλα.

4 Σκουπίστε το τύμπανο
Όταν ο κύκλος πλυσίματος τελειώσει, με ένα καθαρό και υγρό πανί σκουπίστε το τύμπανο του πλυντηρίου για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς ή μούχλας.

Συμβουλή
Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων με φυσικά προϊόντα 1 φορά κάθε μήνα για να διατηρείται πάντα καθαρό και λειτουργικό.

Πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης

1 Εκτελέστε έναν κύκλο πλυσίματος
Ρυθμίστε το πλυντήριο σε ένα κύκλο πλυσίματος μεγάλης διάρκειας και με όσο πιο υψηλή θερμοκρασία. Πιέστε το κουμπί εκκίνησης ώστε το τύμπανο να αρχίσει να γεμίζει νερό. Κρατήστε το καπάκι ανοικτό.

Παρατήρηση
Αν το πλυντήριο έχει ειδικό πρόγραμμα για τον καθαρισμό του τυμπάνου, επιλέξτε αυτό.

2 Ρίξτε λευκό ξύδι στο τύμπανο
Καθώς το τύμπανο έχει γεμίσει με νερό, ρίξτε 4 φλυτζάνια (950ml περίπου) λευκό ξύδι.

3 Ρίξτε μαγειρική σόδα στο τύμπανο
Ρίξτε 1 κούπα (200gr περίπου) μαγειρική σόδα καθώς το τύμπανο έχει γεμίσει με νερό. Η μαγειρική σόδα θα αντιδράσει με το λευκό ξύδι και έτσι θα αφαιρέσουν τα όποια υπολείμματα υπάρχουν στο τύμπανο.

4 Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει
Κλείστε το καπάκι του πλυντηρίου για 1 λεπτό ώστε να ξεκινήσει ο κύκλος πλυσίματος. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακατευτούν το νερό, το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα και θα φτιαχτεί ένα διάλυμα καθαρισμού. Αφού περάσει το 1 λεπτό, σηκώστε το καπάκι για να σταματήσει.

5Καθαρίστε τις θήκες
Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα καθαρισμού που υπάρχει στο τύμπανο και τρίψτε τις θήκες του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Εστιάστε στα σημεία που υπάρχει μούχλα και τρίψτε καλά για να απομακρυνθεί. Πάρτε ένα καθαρό πανί, βουτήξτε το στο διάλυμα καθαρισμού και σκουπίστε τις θήκες για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα.

Παρατηρήσεις
– Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε βρωμιές και μούχλα από σημεία που δεν είναι δυνατόν με το σφουγγάρι.
– Αν η θήκη είναι αποσπώμενη, μπορείτε να τη βυθίσετε σε μια λεκάνη που είναι γεμάτη με το καθαριστικό διάλυμα για 20 λεπτά. Έτσι θα μαλακώσουν τυχόν βρωμιές, υπολείμματα απορρυπαντικού ή μαλακτικού και μούχλα. Κατόπιν τρίψτε με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι βουτηγμένο στο καθαριστικό διάλυμα, για να αφαιρεθούν.
– Ελέγξτε το λάστιχο γύρω από το καπάκι και καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα.

6Ολοκληρώστε τον κύκλο πλυσίματος
Κλείστε το καπάκι του πλυντηρίου για να ολοκληρωθεί ο κύκλος πλυσίματος. Περιμένετε μέχρι να τελειώσει και να αδειάσει το καθαριστικό διάλυμα από το τύμπανο.

7Σκουπίστε το τύμπανο
Με ένα καθαρό πανί σκουπίστε όλο το τύμπανο – το εσωτερικό του και τον πάτο –  για να απομαρυνθούν τυχόν υπολείμματα και να στεγνώσει.

8Στεγνώστε καλά το τύμπανο
Αφήστε το καπάκι του πλυντηρίου ανοικτό για όση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσει εντελώς το τύμπανο.

Συμβουλή
Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων με φυσικά προϊόντα 1 φορά κάθε μήνα για να διατηρείται πάντα καθαρό και λειτουργικό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top