Φτιάξτε ‘Πράσινα’ Απωθητικά Εντόμων με Λουλούδια

Φτιάξτε 'Πράσινα' Απωθητικά Εντόμων με Λουλούδια

Μερικά λουλούδια μπορούν να απωθούν τα έντομα από το σώμα σας, το σπίτι σας, ή από τα φυτά του κήπου σας που είναι επιρρεπή σε παράσιτα. Τα αιθέρια έλαια αυτών των φυτών δρουν ως φυσικά απωθητικά εντόμων. Τα έντομα τείνουν να τα αποφεύγουν και έτσι χρησιμοποιώντας τα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ‘πράσινα’ απωθητικά εντόμων με λουλούδια.
Διαβάστε παρακάτω τα λουλούδια που είναι κατάλληλα ως φυσικά απωθητικά εντόμων.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε λουλούδια από τον κήπο σας που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά. Διαφορετικά, αγοράστε λουλούδια που δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

ΘηρανθεμίςΗ Θηρανθεμίς είναι ιδιαίτερα καλό για τέτοια χρήση καθώς λειτουργεί ως απωθητικό εντόμων σε κάποια φυτά του κήπου, καθώς επίσης κρατάει τα κουνούπια μακριά. Μπορεί επίσης να απωθήσει τα μυρμήγκια και τις μύγες από ένα πικνίκ ή υπαίθριο πάρτι στον κήπο.

 

πύρεθρο χρυσάνθεμοΤο πύρεθρο χρυσάνθεμο είναι απωθητικό πολλών εντόμων και ζωυφίων όπως κατσαρίδες, ψύλλοι, ψείρες, κουνούπια. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως “φυτό σύντροφος” για την προστασία άλλων φυτών λόγω των εντομοαπωθητικών του ιδιοτήτων. Τα έλαια που παράγονται από το χρυσάνθεμο είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά απωθητικά εντόμων. Γιατί λειτουργούν όχι μόνο σαν απωθητικά αλλά αν τα έντομα έρθουν σε επαφή με αυτά τα αιθέρια έλαια σκοτώνονται.

λεβάνταΗ λεβάντα είναι ένα ισχυρό φυσικό απωθητικό εντόμων καθώς απομακρύνει τα κουνούπια, τις μύγες, τους σκώρους και τους ψύλλους. Μπορείτε να προστατευτείτε από τα κουνούπια ή άλλα έντομα απλά, τρίβοντας λεβάντα στα σημεία του σώματος που σας δαγκώνουν, όπως τους αστραγάλους και τα χέρια. Χρησιμοποιώντας τα έλαια της λεβάντας μπορείτε να φτιάξετε ‘πράσινα’ απωθητικά εντόμων με λουλούδια.

κατιφέςΟ κατιφές είναι ένα ανθεκτικό ετήσιο φυτό που καλλιεργείται, κυρίως, ως καλλωπιστικό. Έχει, όμως και εντομοαπωθητικές ιδιότητες λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς του. Καλλιεργούνται εύκολα και προτιμούν τις ηλιόλουστες θέσεις και το γόνιμο έδαφος. Μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με κατιφέδες έξω από τα παράθυρα σας ώστε η μυρωδιά τους να αποτρέπει τα κουνούπια να μπουν στο σπίτι. Επίσης, όπως και το πύρεθρο χρυσάνθεμο, χρησιμοποιείται και ως ‘φυτό σύντροφος’ βοηθώντας στην προστασία άλλων φυτών.

Χρησιμοποιώντας κάποιο από τα παραπάνω λουλούδια μπορείτε να φτιάξετε με μια εύκολη και απλή διαδικασία τα δικά σας ‘πράσινα’ απωθητικά εντόμων με λουλούδια.

Ρίξτε μια χούφτα λουλούδια σε ένα φλιτζάνι νερό για περίπου 10 λεπτά. Βάλτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για εύκολη χρήση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top