Λεκές από Βαφή Αυγών στα Χέρια

Λεκές από Βαφή Αυγών στα Χέρια

Ο λεκές από βαφή αυγών στα χέρια είναι ένας λεκές που τον αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο τις μέρες του Πάσχα τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο το οποίο είναι διασκεδαστικό αλλά και δημιουργικό. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να τον απομακρύνουμε γιατί διαφορετικά περνούν αρκετές μέρες μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.
Υπάρχουν πολλές προτάσεις για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από βαφή αυγών όπως να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι πιάτων, οδοντόπαστα ή άλλα τέτοιου τύπου σκευάσματα. Ωστόσο η παρακάτω πρόταση είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική ώστε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από βαφή αυγών στα χέρια.

1Πλύνετε τον λεκέ με σαπούνι και ζεστό νερό.
Χρησιμοποιείστε μια πετσέτα με σαπούνι και ζεστό νερό για να απομακρύνετε το περίσσευμα βαφής από τα χέρια σας.

2Ρίξτε μαγειρική σόδα στα λεκιασμένα χέρια.
Απλώστε τη μαγειρική σόδα σε όλη την παλάμη του ενός χεριού που είναι βαμμένο με χρωστική ουσία από την βαφή αυγών.

3Φτιάξτε το διάλυμα καθαρισμού.
Στη λεκιασμένη παλάμη, ρίξτε λίγο λευκό ξύδι πάνω στη μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο διάλυμα. Το διάλυμα θα αρχίσει να αφρίζει. Τρίψτε και τα δύο χέρια μαζί ελαφρά για να εξαπλωθεί το μείγμα καθαρισμού.

Συμβουλή
Προσπαθήστε να μην τρίβετε πολύ δυνατά. Η μαγειρική σόδα είναι λειαντικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας.

4Σκουπίστε το διάλυμα από τα χέρια.
Χρησιμοποιείστε μια καθαρή πετσέτα, ξανά, για να τρίψετε απαλά και να σκουπίσετε το διάλυμα από τα χέρια και να απομακρύνετε ότι υπολείμματα, του λεκέ από τη βαφή αυγών στα χέρια, έχουν ξεμείνει.

5Ξεπλύνετε τα χέρια.
Ξεπλύνετε τα χέρια κανονικά με άφθονο καθαρό νερό. Ο λεκές από βαφή αυγών στα χέρια θα έχει αφαιρεθεί αποτελεσματικά με  τον συνδυασμό ξυδιού και μαγειρικής σόδας.

6Επαναλάβετε έως ότου ο λεκές από βαφή αυγών στα χέρια απομακρυνθεί.
Εάν ο λεκές είναι επίμονος, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, με διάλυμα από ξύδι και μαγειρική σόδα, όσες φορές χρειάζεται για να απομακρυνθεί εντελώς.
Συνήθως οι περισσότερες βαφές φεύγουν με 1-2 εφαρμογές της μεθόδου, αλλά είναι και κάποιες που αφήνουν πολύ βαθείς λεκέδες.

Συμβουλές
– Αν η βαφή αυγών έχει εισχωρήσει μέσα στα νύχια σας, χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε με το διάλυμα που βρίσκεται στην παλάμη σας την περιοχή κάτω από τα νύχια σας.
– Αν πρόκειται για τα χεράκια του μωρού σας, χρησιμοποιείστε σαπούνι και νερό για να μην τα ερεθίσετε και στη συνέχεια μωρομάντηλα για να απομακρύνετε όσο περισσότερο χρώμα μπορείτε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top