6 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας

6 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φθηνό, φιλικό για το περιβάλλον και για εμάς προϊόν και συγχρόνως ένα εξαιρετικό καθαριστικό.
Διαβάστε 6 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σας “λύσουν” τα χέρια.

1 Αποχετεύσεις

Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική για να απομακρύνει τις οσμές και να καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Διαλύστε μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό και ρίξτε το διάλυμα στην αποχέτευση του νεροχύτη για να φρεσκαριστεί. Επίσης, το ίδιο διάλυμα μπορεί να ξεβουλώσει την αποχέτευση.

2 Πλυντήριο ρούχων

Είναι γνωστό ότι η χρήση της μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των ρούχων βοηθά στην αναζωογόνηση των ινών τους. Εκτός όμως από αυτό, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό για τα ρούχα. Προσθέσετε μαγειρική σόδα κατά το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και αυτά θα μαλακώσουν. Επίσης θα απομακρυνθούν τυχόν δυσάρεστες οσμές.

3 Ψυγείο

Βάλτε σε ένα δοχείο μαγειρική σόδα και αφήστε το ανοικτό μέσα στο ψυγείο. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου σας. Επίσης, η μαγειρική σόδα απομακρύνει τους λεκέδες από τα ράφια ή το συρτάρι του ψυγείου. Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε 250ml ζεστό νερό, βουτήξτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε τον λεκέ στο ψυγείο.

4 Κατσαρόλες και Τηγάνια

Το καθάρισμα των κατσαρολών και των τηγανιών μπορεί να γίνει ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς. Η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει και να σας διευκολύνει. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα και με λίγο τρίψιμο τα υπολείμματα των φαγητών θα αφαιρεθούν. Επίσης στα τηγάνια χωρίς αντικολλητικό πάτο που τείνουν να απορροφούν τις μυρωδιές των φαγητών, η μαγειρική σόδα θα τις απομακρύνει.

5 Φούρνος μικροκυμάτων

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Απομακρύνει λιπαρούς λεκέδες και δυσάρεστες οσμές. Διαλύστε μαγειρική σόδα σε νερό και αφού βουτήξετε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα για το καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων δεν θα ανησυχείτε για την ύπαρξη υπολειμμάτων χημικών ουσιών εκεί που ζεσταίνετε τα φαγητά σας.

6 Φούρνος κουζίνας

Η μαγειρική σόδα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δύσκολους λεκέδες και δυσάρεστες οσμές στον φούρνο. Διαλύστε σόδα σε νερό και βάλτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κρύος και ψεκάστε το διάλυμα στον πάτο του. Αφήστε το να παραμείνει για λίγα λεπτά και σκουπίστε με ένα πανί. Επαναλάβατε, αν χρειάζεται, κάθε λίγες ώρες μέχρι οι λεκέδες και οι οσμές να απομακρυνθούν εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top