5 Φυσικά Λευκαντικά για τα Ρούχα

5 Φυσικά Λευκαντικά για τα Ρούχα

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε χημικά λευκαντικά, προστατεύοντας, έτσι, την οικογένεια σας και το περιβάλλον, υπάρχουν φυσικά προϊόντα που λευκαίνουν τα ρούχα και αφαιρούν τους λεκέδες.

Διαβάστε παρακάτω 5 φυσικά λευκαντικά, το ένα από αυτά είναι εντελώς δωρεάν!

1Μαγειρική σόδα

Ρίξτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα στο τύμπανο του πλυντηρίου και στη θήκη για το απορρυπαντικό αυτό που χρησιμοποιείτε συνήθως. Η μαγειρική σόδα ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και τα ρούχα θα βγουν από το πλυντήριο πιο λευκά και πιο αστραφτερά.

Παρατήρηση
Η μαγειρική σόδα μπορεί να προστεθεί και στη θήκη του απορρυπαντικού μαζί με αυτό, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να μην διαλυθεί εντελώς. Γι’αυτό προτείνεται να την ρίξετε απευθείας στον κάδο του πλυντηρίου.

2

Οξυζενέ

Το οξυζενέ 3% (αυτό που υπάρχει στο φαρμακείο του σπιτιού) είναι ένα ήπιο λευκαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση ή την αφαίρεση λεκέδων στα ρούχα.
Ρίξτε 1 φλυτζάνι οξυζενέ στη θήκη του απορρυπαντικού (μαζί με το απορρυπαντικό). Το οξυζενέ είναι ασφαλές τόσο για λευκά όσο και για χρωματιστά ρούχα.

Συμβουλή
Μην ρίξετε οξυζενέ απευθείας σε στεγνά ρούχα γιατί μπορεί να προκαλέσει κηλίδες ή να τα ξεβάψει.

3

Λευκό ξύδι

Μπορείτε να λευκάνετε τα ρούχα μουλιάζοντας τα σε διάλυμα λευκού ξυδιού με νερό.
Σε μια λεκάνη, φτιάξτε το διάλυμα με 1 μέρος λευκού ξυδιού και 6 μέρη ζεστού νερού. Μουλιάστε τα λευκά ρούχα, προσέχοντας να καλυφθούν εντελώς από το διάλυμα και αφήστε τα όλη τη νύχτα. Την άλλη ημέρα, πλύντε τα στο πλυντήριο, στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μη φοβάστε για τη μυρωδιά του ξυδιού γιατί με το πλύσιμο θα φύγει.

4

Λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού είναι όξινος όπως το λευκό ξύδι και έχει την ίδια φυσική λευκαντική δράση. Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού στο πλυντήριο όταν πλένετε λευκά ρούχα.
Για βαμβακερές λευκές κάλτσες πολύ βρώμικες, κόψτε 1 λεμόνι σε φέτες και ρίξτε τις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάλτε μέσα τις κάλτσες (χωρίς να είναι η κουζίνα αναμένη) και αφήστε τις να μουλιάσουν αρκετές ώρες ίσως και όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια πλύντε τις ως συνήθως.

5

Ήλιος

Το τελευταίο, εξίσου αποτελεσματικό, από τα 5 φυσικά λευκαντικά για τα ρούχα είναι κάτι που μας προσφέρεται δωρεάν. Ο ήλιος! Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου λευκαίνουν και απολυμαίνουν τα ρούχα και εξασθενούν τους λεκέδες καθώς αυτά στεγνώνουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top