5 Λύσεις Καθαρισμού με Μαγειρική Σόδα και Λευκό Ξύδι

5 Λύσεις Καθαρισμού με Μαγειρική Σόδα και Ξύδι

Αν πιστεύετε ότι η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι χρησιμοποιούνται μόνο στη μαγειρική, κάνετε λάθος. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά και κυρίως υγιεινά και οικολογικά διάφορα μέρη του σπιτιού σας.

1 Καθαρίστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη της κουζίνας

Βρέξτε τον νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα απλώσετε την σόδα παντού και αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά. Κατόπιν, ξεβγάλτε τον νεροχύτη με νερό. Στη συνέχεια, ποτίστε με ξύδι ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περάστε με αυτό τον νεροχύτη. Αφήστε το να παραμείνει για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με νερό και σαπούνι.

2 Καθαρίστε τον αγωγό του νεροχύτη

Ρίχνετε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στον αγωγό, και στη συνέχεια, 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι . Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίξτε το στον αγωγό. Μπορείτε επίσης, να ρίξετε δύο φλιτζάνια πάγο και ένα φλιτζάνι ορυκτό αλάτι.

3 Φτιάξτε ένα μη τοξικό καθαριστικό για το μπάνιο

Το καθαριστικό δρα σε οποιαδήποτε επιφάνεια στο μπάνιο και είναι πάρα πολύ οικονομικό και κυρίως δεν περιέχει χημικά.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 2/3 κούπες μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 καθαρό μπουκάλι με ψεκαστήρα

Πώς θα το φτιάξετε

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το υγρό σαπούνι σε ένα μπολ. Αραιώστε με νερό και προσθέστε το ξύδι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ρίχνετε το υγρό μέσα στη φιάλη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Τρίψετε την περιοχή που επιθυμείτε να καθαριστεί με ένα σκληρό σφουγγάρι και στην συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

4 Ενισχύστε τα αποτελέσματα του απορρυπαντικού πλυντηρίου

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας με τη συνήθη ποσότητα του υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου σας και θα δείτε ότι τα λευκά θα γίνουν λευκότερα και τα χρωματιστά θα έχουν φωτεινότερα χρώματα.
Επίσης, η μαγειρική σόδα μαλακώνει το νερό, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό.

5 Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Γνωρίζετε ότι το λευκό ξύδι μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό καθαριστικό για το ψυγείο σας από τη μαγειρική σόδα;
Χρησιμοποιήστε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό για να πλύνετε τόσο το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου σας, συμπεριλαμβανομένου του λάστιχου της πόρτας και τα μέτωπα των κάδων των λαχανικών και των φρούτων.
Το λευκό ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας και γι’ αυτό μπορείτε να πλένετε τα εσωτερικά τοιχώματα και τους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας ένα πανί ποτισμένο με λευκό ξύδι.
Επίσης, χρησιμοποιείστε αδιάλυτο λευκό ξύδι για να σκουπίσετε συσσωρευμένη σκόνη και βρωμιά στην κορυφή του ψυγείου σας. Φυσικά, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα κουτί με μαγειρική σόδα μέσα στο ψυγείο σας για να κρατάει μακριά τις μυρωδιές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top