3 Φυσικά Καθαριστικά για το Πλυντήριο Πιάτων

3 Φυσικά Καθαριστικά για το Πλυντήριο Πιάτων

Στο πλυντήριο πιάτων συγκεντρώνονται πολλά υπολείμματα τροφών από τα πιάτα, τις κατσαρόλες, τα μαχαιροπήρουνα, κ.λ.π, που τοποθετούμε, σχεδόν καθημερινά, για να πλυθούν. Πολλές φορές αυτά τα υπολείμματα δεν είναι ορατά αλλά όμως υπάρχουν και γίνονται εστίες ανάπτυξης βακτηριδίων. Επίσης, εκτός των υπολειμμάτων δημιουργούνται και δυσάρεστες οσμές τις οποίες, σίγουρα, θέλουμε να απομακρύνουμε. Γι’αυτό το πλυντήριο πιάτων πρέπει να καθαρίζεται κάθε 2-3 μήνες ή και συχνότερα ανάλογα με τη χρήση του. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά χημικά καθαριστικά του εμπορίου, καλό είναι να χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα που δεν βλάπτουν την υγεία μας και επιπλέον είναι οικονομικά.
Τα παρακάτω 3 φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων θα σας βοηθήσουν να το καθαρίσετε οικολογικά.

1Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων που δρα αποτελεσματικά στην εξάλειψη των λεκέδων από τα υπολείμματα των τροφών και στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών.
Φτιάξτε μια αλοιφή αναμιγνύοντας νερό και μαγειρική σόδα και απλώστε την στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων. Αφήστε την να παραμείνει για αρκετά λεπτά έως 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρέστε την αλοιφή της μαγειρικής σόδας με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε λευκό ξύδι ή σε σκέτο νερό. Βάλτε το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει σε ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

2

Λεμόνι

Το επόμενο από τα φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων είναι το λεμόνι. Τα λεμόνια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, περιέχουν κιτρικό οξύ το οποίο διασπά τους λιπαρούς λεκέδες και είναι, επίσης, φυσικό λευκαντικό που βοηθά στην απομάκρυνση χρωματιστών λεκέδων όπως αυτοί από ντομάτα, κουρκουμά, κ.α.
Αν λοιπόν, παρατηρήσετε στο πλυντήριο σας κάποιο λεπτό στρώμα λιπαρών λεκέδων ή θέλετε να εξαλείψετε δυσάρεστες οσμές, ρίξτε στον πάτο του πλυντηρίου 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού και βάλτε το να δουλέψει σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Σταματήστε το πριν αποστραγγίσει το νερό και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για λίγες ώρες. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το πάλι για να φύγει το νερό.
Μια πιο γρήγορη διαδικασία είναι να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού στη θέση του απορρυπαντικού και να εκτελέσετε έναν κύκλο πλύσης.

Προσοχή!
Μην αναμίξετε τον χυμό λεμονιού με χλωρίνη ή απορρυπαντικό πιάτων γιατί μπορεί να προκληθούν πολύ επιβλαβή για την υγεία σας αέρια.

3

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι, το τελευταίο από τα 3 φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων, όχι μόνο εξαλείφει τις οσμές αλλά επίσης απολυμαίνει και διαλύει τα τυχόν υπολείμματα της σκόνης του απορρυπαντικού πιάτων (Η μη διάλυση της σκόνης του απορρυπαντικού είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε περιοχές με σκληρό νερό).
Ρίξτε στη θέση του απορρυπαντικού 1 έως 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι και εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία και με άδειο το πλυντήριο πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο το πλυντήριο θα απολυμανθεί, θα εξαλειφθούν οι οσμές και θα καθαρίσει.
Αν θέλετε να αρωματιστεί το πλυντήριο, ρίξτε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Τα αιθέρια έλαια έχουν, επίσης, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Προσοχή!
Μην αναμίξετε ποτέ λευκό ξύδι με απορρυπαντικά πιάτων που περιέχουν χλωρίνη γιατί θα προκληθούν πολύ επιβλαβή για την υγεία σας αέρια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top