Πως να Καθαρίσετε Οικολογικά τις Κεραμικές Εστίες

Πως να Καθαρίσετε Οικολογικά τις Κεραμικές Εστίες

Οι κεραμικές εστίες της κουζίνας καθαρίζονται, σχεδόν, κάθε μέρα γι’αυτό καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε χημικά καθαριστικά. Διαβάστε παρακάτω πως να καθαρίσετε οικολογικά τις κεραμικές εστίες.

1Πασπαλίστε μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε στις κεραμικές εστίες της κουζίνας μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα. Δεν χρειάζεται να μετρήσετε την ποσότητα της μαγειρικής σόδας. Απλά, απλώστε τόση όση χρειάζεται ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι οι εστίες.

Παρατήρηση
Για να ενισχυθεί η δράση και η αποτελεσματικότητα της μαγειρικής σόδας, χρησιμοποιήστε και λευκό ξύδι.
Αφού πασπαλίσετε τη μαγειρική σόδα στις εστίες και δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα, γεμίστε με λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε.

2

Μουλιάστε μια πάνινη πετσέτα σε σαπουνάδα

Ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Ανακατέψτε για να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Βουτήξτε μια πάνινη πετσέτα μεγάλου μεγέθους (τόση όση να καλύπτει όλες τις εστίες της κουζίνας) στο διάλυμα.

3

Τοποθετείστε την πάνινη πετσέτα επάνω στη μαγειρική σόδα

Βγάλτε την πάνινη πετσέτα από τη λεκάνη και στίψτε την. Τοποθετείστε την επάνω στη μαγειρική σόδα και αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά.

4

Σκουπίστε τη μαγειρική σόδα

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα σκουπίζοντας την με την πάνινη πετσέτα. Κάντε μεγάλες κυκλικές κινήσεις και αφαιρέστε προσεκτικά όλη τη μαγειρική σόδα.

5

Καθαρίστε με σφουγγάρι

Ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε ένα καθαρό σφουγγάρι και σκουπίστε για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας από τις κεραμικές εστίες. Αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.

Παρατήρηση
Μην χρησιμοποιήσετε διάλυμα αμμωνίας-νερού ή καθαριστικά με βάση την αμμωνία γιατί είναι αποτελεσματική μόνο για πολύ εύκολους λεκέδες. Επίσης, η αμμωνία αφήνει ιριδίζοντες λεκέδες στην επιφάνεια των κεραμικών εστιών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top