Φτιάξτε το Δικό σας Φυσικό Μαλακτικό Ρούχων

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό μαλακτικό ρούχων, απαλλαγείτε από τα χημικά προϊόντα και εξοικονομείστε χρήματα. Eίναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν ευαισθησία στα αρώματα και τις χρωστικές ουσίες και επίσης είναι ασφαλές για όλους τους τύπους υφασμάτων.
Διαβάσετε παρακάτω τις οδηγίες για να φτιάξετε ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων με 2 διαφορετικούς τρόπους. Θα διαπιστώστε ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε ξανά χημικά μαλακτικά.

Φυσικό μαλακτικό ρούχων με λευκό ξύδι

1Σε 4 λίτρα λευκό ξύδι ρίξτε 25 έως 30 σταγόνες αιθέριου ελαίου της προτίμησης σας.

2Ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό περίπου ώστε να διαλυθεί εντελώς το αιθέριο έλαιο.

Παρατήρηση
Το αιθέριο έλαιο δεν είναι απαραίτητο. Χρησιμεύει μόνο για να αρωματίσει το φυσικό μαλακτικό ρούχων. Το λευκό ξύδι διασπά στερεά υπολείμματα που μπορεί να έχουν παραμείνει και με αυτόν τον τρόπο μαλακώνει τις ίνες των υφασμάτων.

3Προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού (60ml περίπου) από το φυσικό μαλακτικό ρούχων στην ειδική θήκη του πλυντηρίου για το μαλακτικό.

Συμβουλές
– Πριν από κάθε χρήση ανακινείστε καλά το δοχείο που περιέχει το φυσικό μαλακτικό ρούχων ώστε το αιθέριο έλαιο να διαλυθεί στο λευκό ξύδι.
– Γράψτε μια ετικέτα και κολλήστε τη στο δοχείο ώστε να θυμάστε ότι περιέχει το φυσικό μαλακτικό ρούχων.

4Πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Φυσικό μαλακτικό ρούχων με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Είναι ιδανικό σε περιοχές που έχουν σκληρό νερό.

1Σε ένα μεγάλο δοχείο, ρίξτε 1 φλυτζάνι (250ml) μαγειρικής σόδας σε 2 φλυτζάνια (500ml) ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.

Παρατηρήσεις
– Η μαγειρική σόδα δεν θα διαλυθεί αλλά θα γίνει ένα μείγμα με το νερό.
– Η μαγειρική σόδα ρυθμίζει το pH του νερού όταν αυτό είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό. Επίσης, η μαγειρική σόδα διασπά τα άλατα του νερού εμποδίζοντας τη συσσώρευση τους που εξαιτίας τους τα ρούχα γίνονται σκληρά.

2Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα αργά και ανακατεύοντας συνεχώς αλλά ήρεμα 1 φλυτζάνι (250ml) λευκό ξύδι. Με αυτόν τον τρόπο η μαγειρική σόδα θα διαλυθεί εντελώς.

Παρατηρήσεις
– Το λευκό ξύδι αντιδρά με τη μαγειρική σόδα και προκαλείται αφρός, γι’αυτό πρέπει να το προσθέτετε αργά
– Το λευκό ξύδι, επίσης, βοηθά στο να μαλακώσει το σκληρό νερό. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το ένα ακυρώνει το άλλο, όμως από την αντίδραση τους παράγεται ένα άλας το οποίο βοηθά στη διάσπαση των υπολειμμάτων του απορρυπαντικού.

3Αν θέλετε να αρωματίσετε το φυσικό μαλακτικό ρούχων, προσθέστε 10 έως 20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας.

4Προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού (60ml περίπου) από το φυσικό μαλακτικό ρούχων στην ειδική θήκη του πλυντηρίου για το μαλακτικό.

5Πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top