Φυσικό Καθαριστικό, Απολυμαντικό και Αποσμητικό για το Μπάνιο

Φυσικό Καθαριστικό, Απολυμαντικό και Αποσμητικό για το Μπάνιο

Η καθαριότητα του μπάνιου είναι ίσως η δυσκολότερη και η πιο επίπονη από τις δουλειές του σπιτιού αλλά εξαιρετικά σημαντική. Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου χρησιμοποιούνται τα περισσότερα χημικά καθαριστικά, απολυμαντικά ή αποσμητικά που όλοι γνωρίζουμε πόσο βλαβερά είναι για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Αποφύγετε τα, χρησιμοποιώντας φυσικό καθαριστικό, απολυμαντικό και αποσμητικό για το μπάνιο που θα φτιάξετε στο σπίτι με συνηθισμένα και φθηνά προϊόντα.

Φυσικό καθαριστικό γενικής χρήσης

1 Σε ένα μπολ ρίξτε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας υγρό φυσικό σαπούνι (σαπούνι Καστίλλης), 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι ή λεμόνι και 1/4 του φλυτζανιού νερό.

2 Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί μια αλοιφή. Η πυκνότητα της θα πρέπει να είναι όπως περίπου το μείγμα του κέικ. Αν διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά παχιά προσθέστε νερό και ανακατέψτε. Αν είναι αρκετά αραιή προσθέστε μαγειρική σόδα.

3 Αποθηκεύστε το φυσικό καθαριστικό σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

4 Για να χρησιμοποιήσετε το φυσικό καθαριστικό, απλά, βουτήξτε ένα βρεγμένο σφουγγάρι στο βάζο και απλώστε την αλοιφή στον νιπτήρα, στην μπανιέρα ή όπου αλλού θέλετε να καθαρίσετε. Τρίψτε καλά με το σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Φυσικό λευκαντικό

Φτιάξτε αυτό το φυσικό λευκαντικό για να απομακρύνετε τους κίτρινους λεκέδες που δημιουργούνται από υπολείμματα σαπουνιού στην μπανιέρα ή στον νιπτήρα.

1 Ανακατέψτε μαγειρική σόδα, αλάτι και χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.

2 Απλώστε την αλοιφή στις λεκιασμένες περιοχές και αφήστε την να παραμείνει για αρκετή ώρα.

3 Στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά.

Φυσικό αποσμητικό χώρου

1 Τα αποσμητικά χώρου περιέχουν πολλά βλαβερά χημικά συστατικά και επιπλέον είναι ακριβά. Φτιάξτε εύκολα το δικό σας φυσικό αποσμητικό για το μπάνιο.

2 Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας βότκα, 6 κουταλιές της σούπας απεσταγμένο νερό, 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Η μαγειρική σόδα δρα ως φυσικό απορροφητικό οσμών και τα αιθέρια έλαια αφήνουν μια ευχάριστη, δροσερή μυρωδιά.

Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο κανέλας για την αντιβακτηριδιακή του δράση και τσαγιού ή γαρύφαλλου για φρεσκάδα.

3 Ρίξτε τη βότκα και τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ανακινήστε καλά και προσθέστε το νερό. Ανακινήστε, πάλι, καλά και το αποσμητικό χώρου είναι έτοιμο για χρήση.

 Φυσικό σπρέι τσαγιού κατά της μούχλας

Το μπάνιο είναι ο ιδανικός χώρος ανάπτυξης μούχλας, λόγω της αυξημένης υγρασίας. Καταπολεμήστε την αποτελεσματικά πριν εξαπλωθεί και δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Φτιάξτε εύκολα ένα σπρέι με φυσικά προϊόντα και αποφύγετε να  χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα που παράγουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις και αφήνουν βλαβερά υπολείμματα.

1 Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ρίξτε 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι και 2 κουταλάκια του γλυκού αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού. Ανακινείστε το μπουκάλι για να ανακατευτούν.

Παρατηρήσεις
– Το λευκό ξύδι είναι αποτελεσματικό καθαριστικό κατά της μούχλας καταπολεμώντας το 82% των μικροοργανισμών της.
– Το αιθέριο έλαιο του δέντρου τσαγιού έχει αντιμυκητιασική δράση και μπορεί να λειτουργήσει σε όλους τους τύπους μούχλας.

2 Ψεκάστε τη μολυσμένη περιοχή. Το διάλυμα θα εισχωρήσει στους πόρους και θα εξοντώσει τους μικροοργανισμούς της μούχλας κάτω από την επιφάνεια.

3 Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει. Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με το διάλυμα και σκουπίστε την μολυσμένη περιοχή για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μούχλας.

4 Ψεκάστε, ξανά, την καθαρή πλέον περιοχή χωρίς να την ξεπλύνετε για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της μούχλας.

Συμβουλή
Ψεκάζετε πολύ συχνά (3-4 φορές την εβδομάδα) τις περιοχές του μπάνιου όπου εμφανίζεται μούχλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top