Φτιάξτε το Δικό σας Φυσικό Καθαριστικό για τη Μούχλα

Φτιάξτε το Δικό σας Φυσικό Καθαριστικό για τη Μούχλα

Η εμφάνιση μούχλας στη μπανιέρα ή στα πλακάκια του μπάνιου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως γιατί η εξάπλωση της είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας.
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό για τη μούχλα και να απαλλαγείτε από τα βλαβερά χημικά καθαριστικά.

1 Ανακατέψτε σε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό και αδειάστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα.

2Αν θέλετε να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στο καθαριστικό σας, ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

3Ανακινείστε το μπουκάλι ώστε να ανακατευτούν καλά τα συστατικά.

4Ψεκάστε την επιφάνεια που έχει εμφανιστεί η μούχλα, όπως η μπανιέρα ή η λεκάνη.
Το λευκό ξύδι θα εξοντώσει τη μούχλα και θα αναστείλει τη μελλοντική εμφάνιση της λόγω της υψηλής του οξύτητας. Επίσης, θα διασπάσει τις εναποθέσεις αλάτων γύρω από τη βρύση ή την κεφαλή του ντους, έτσι με ένα απλό σκούπισμα θα τις απομακρύνετε.

5Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν αντί να ψεκάστε την επιφάνεια στην οποία έχει εμφανιστεί η μούχλα, μουλιάσετε ένα σφουγγάρι στο φυσικό καθαριστικό για τη μούχλα και με αυτό σκουπίσετε τα μολυσμένα σημεία.

Παρατηρήσεις
– Μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά του ξυδιού, όταν εξατμιστεί η χαρακτηριστική του μυρωδιά εξαφανίζεται.
– Μην χρησιμοποιήσετε το φυσικό καθαριστικό για τη μούχλα σε δάπεδα με ξύλο ή μάρμαρο, γιατί το ξύδι λόγω της οξύτητας του θα τους προκαλέσει ζημιά.
– Όπως ισχύει και με κάθε άλλο καθαριστικό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα μάτια.
– Καλό είναι να φοράτε γάντια όταν το χρησιμοποιείται γιατί η παρατεταμένη επαφή του με το δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το λευκό ξύδι εξοντώνει τη μούχλα και εμποδίζει την επανεμφάνιση της.
Το μεγάλο όφελος είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και έτσι δεν βλάπτεται η υγεία μας και το περιβάλλον.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top