Τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι ανθισμένα και πάρα πολύ όμορφα για να συνθέτουμε ανθοδέσμες, γνωρίζετε ότι είναι επίσης ιδανικά για να φτιάξετε ένα ‘πράσινο’ αποσμητικό για το χαλί σας; Κι όμως, με μια απλή διαδικασία, θα το παρασκευάσετε σε 6 βήματα χρησιμοποιώντας αποξηραμένα λουλούδια και μαγειρική σόδα.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε λουλούδια από τον κήπο σας που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά. Διαφορετικά, αγοράστε λουλούδια που δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Διαλέξτε ένα λουλούδι που σας αρέσει η μυρωδιά του, όπως η λεβάντα ή τα τριαντάφυλλα.
Αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή να αποξηράνετε τα δικά σας από τον κήπο σας κρεμώντας τα ανάποδα για μια εβδομάδα σε ένα δωμάτιο με χαμηλή υγρασία.

Τρίψτε τα αποξηραμένα λουλούδια ώστε να γίνουν σκόνη. Αυτό βοηθά να αυξηθεί το άρωμά τους.

Ανακατέψτε 1/4 φλυτζανιού σκόνη λουλουδιών με 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα. Το ‘πράσινο’ αποσμητικό για το χαλί σας είναι έτοιμο!

Ρίξτε το μείγμα επάνω στο χαλί. Δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, απλά λίγη σκόνη από το μείγμα.

Αφήστε το μείγμα να καθίσει στο χαλί σας για 30-60 λεπτά. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί για την απομάκρυνση οσμών στο χαλί, καθώς και για την απορρόφηση οποιουδήποτε ρύπου ή ελαίων στο χαλί και τα λουλούδια εναποθέτουν το άρωμά τους στο χαλί.

Σκουπίστε τη σκόνη του χαλιού. Ίσως χρειαστεί να σκουπίσετε το χαλί παραπάνω από μία φορά για να απομακρυνθεί το μείγμα αλλά θα ανταμοιφθείτε με μία υπέροχη μυρωδιά του χαλιού σας