Φτιάξτε ένα ‘Πράσινο’ Αποσμητικό για το Χαλί

Φτιάξτε ένα 'Πράσινο' Αποσμητικό για το Χαλί

Τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι ανθισμένα και πάρα πολύ όμορφα για να συνθέτουμε ανθοδέσμες, γνωρίζετε ότι είναι επίσης ιδανικά για να φτιάξετε ένα ‘πράσινο’ αποσμητικό για το χαλί σας; Κι όμως, με μια απλή διαδικασία, θα το παρασκευάσετε σε 6 βήματα χρησιμοποιώντας αποξηραμένα λουλούδια και μαγειρική σόδα.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε λουλούδια από τον κήπο σας που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά. Διαφορετικά, αγοράστε λουλούδια που δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

1Διαλέξτε ένα λουλούδι που σας αρέσει η μυρωδιά του, όπως η λεβάντα ή τα τριαντάφυλλα.
Αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή να αποξηράνετε τα δικά σας από τον κήπο σας κρεμώντας τα ανάποδα για μια εβδομάδα σε ένα δωμάτιο με χαμηλή υγρασία.

2Τρίψτε τα αποξηραμένα λουλούδια ώστε να γίνουν σκόνη. Αυτό βοηθά να αυξηθεί το άρωμά τους.

3Ανακατέψτε 1/4 φλυτζανιού σκόνη λουλουδιών με 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα. Το ‘πράσινο’ αποσμητικό για το χαλί σας είναι έτοιμο!

4Ρίξτε το μείγμα επάνω στο χαλί. Δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, απλά λίγη σκόνη από το μείγμα.

5Αφήστε το μείγμα να καθίσει στο χαλί σας για 30-60 λεπτά. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί για την απομάκρυνση οσμών στο χαλί, καθώς και για την απορρόφηση οποιουδήποτε ρύπου ή ελαίων στο χαλί και τα λουλούδια εναποθέτουν το άρωμά τους στο χαλί.

6Σκουπίστε τη σκόνη του χαλιού. Ίσως χρειαστεί να σκουπίσετε το χαλί παραπάνω από μία φορά για να απομακρυνθεί το μείγμα αλλά θα ανταμοιφθείτε με μία υπέροχη μυρωδιά του χαλιού σας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top