Τσάι: Φυσικό Καθαριστικό και Αποσμητικό

Τσάι: Φυσικό Καθαριστικό και Αποσμητικό

Το τσάι εκτός από ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, είναι και κάτι άλλο που μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί. Το τσάι είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του διασπά τα λίπη και τη σκόνη και επίσης απορροφά τις δυσάρεστες οσμές.
Διαβάστε μερικές από τις χρήσεις του στον καθαρισμό του σπιτιού.

1Φυσικό καθαριστικό για τους καθρέπτες και τα τζάμια

Ρίξτε 3 φακελάκια μαύρου τσαγιού (ακόμα και χρησιμοποιημένα) σε 250gr βραστό νερό και αφήστε τα να παραμείνουν για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το τσάι και αφού έχει κρυώσει καλά το διάλυμα μεταφέρετε το σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε τους καθρέπτες ή τα τζάμια και σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Οι καθρέπτες και τα τζάμια θα λάμψουν και θα απομακρυνθεί αποτελεσματικά κάθε ίχνος βρωμιάς.

2Φυσικό αποσμητικό για τα χαλιά

Ρίξτε διάσπαρτα επάνω στο χαλί αποξηραμένα φύλλα τσαγιού ή στεγνά φακελάκια με τσάι (ακόμα και χρησιμοποιημένα) και αφήστε τα να παραμείνουν για 30-60 λεπτά. Χρησιμοποιήστε τσάι με το αγαπημένο σας άρωμα. Το τσάι είναι ισχυρό αποσμητικό και έτσι θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές από το χαλί και θα παραμείνει η μυρωδιά του αρώματος του.

Συμβουλή
Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού πρέπει να έχουν στεγνώσει καλά πριν τα ρίξετε επάνω στο χαλί γιατί διαφορετικά θα το λεκιάσουν.

3

Φυσικό αποσμητικό για τα παπούτσια

Τοποθετήστε 1 στεγνό φακελάκι τσάι σε κάθε παπούτσι και αφήστε τα να παραμείνουν όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα θα διαπιστώσετε ότι η δυσάρεστη οσμή έχει απομακρυνθεί από τα παπούτσια σας.

4

Φυσικό αποσμητικό για το ψυγείο

Το τσάι δραστο ψυγείο όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.  Βάλτε φύλλα τσαγιού ή φακελάκια σε ένα δοχείο χωρίς καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφήστε το για 1-2 ημέρες. Οι δυσάρεστες οσμές του ψυγείου θα εξαφανιστούν.

5

Φυσικό καθαριστικό για τον φούρνο μικροκυμάτων

Ρίξτε μερικά φύλλα πράσινου τσαγιού σε νερό και βάλτε το να βράσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φύλλα τσαγιού αφήστε το να κρυώσει καλά. Το φυσικό καθαριστικό για τον φούρνο μικροκυμάτων είναι έτοιμο! Βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο καθαριστικό και σκουπίστε εσωτερικά και εξωτερικά τον φούρνο μικροκυμάτων. Το τσάι θα αφαιρέσει τυχόν λίπη ή άλλες βρωμιές και επιπλέον θα αφήσει ένα ευχάριστο άρωμα.

Εναλλακτικά
Τοποθετήστε το φυσικό καθαριστικό με τσάι σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων και κατόπιν σκουπίστε.

6

Φυσικό καθαριστικό για τα ξύλινα πατώματα

Το μαύρο τσάι χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια για τον καθαρισμό των ξύλινων πατωμάτων. Ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στιλβωτικό.
Για να παρασκευάσετε ένα φυσικό καθαριστικό με τσάι για ξύλινα πατωμάτα ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.
1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε 5-6 φακελάκια μαύρου τσαγιού και αφήστε το νερό να βράσει.
2. Όταν έχει πλέον βράσει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε την κατσαρόλα να παραμείνει για ακόμα 10 λεπτά.
3. Αδειάστε, προσεκτικά, το καθαριστικό στον κουβά του σφουγγαρίσματος και περιμένετε να κρυώσει. Μπορείτε να προσθέσετε κρύο νερό για να κρυώσει πιο γρήγορα.
4. Βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα στο φυσικό καθαριστικό με τσάι και στίψτε την καλά.
5. Πρώτα σγουγγαρίστε ένα μικρό, κρυφό σημείο του ξύλινου πατώματος και ελέξτε αν προκαλείται κάποια ζημιά. Αν όχι, σφουγγαρίστε το όλο πάτωμα.
6. Αφήστε το ξύλινο πάτωμα να στεγνώσει.

7

Φυσικό καθαριστικό για τη λεκάνη της τουαλέτας

Ρίξτε μερικά χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε τα να παραμείνουν για αρκετές ώρες. Κατόπιν καθαρίστε την με το σκουπάκι και ξεπλύνετε την. Θα διαπιστώσετε ότι και οι πιο επίμονοι λεκέδες έχουν εξαφανιστεί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top