Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα στο Πρεβάζι του Παραθύρου

Μούχλα στο Πρεβάζι του Παραθύρου

Τα πρεβάζια των παραθύρων του μπάνιου, κυρίως, είναι σημεία όπου αναπτύσσεται μούχλα λόγω της υγρασίας, της βρωμιάς και του ζεστού αέρα.

Η μούχλα στο πρεβάζι των παραθύρων μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του μπάνιου τα οποία καθαρίζονται πολύ πιο δύσκολα από το πρεβάζι, για αυτό καλό είναι να καθαριστεί μόλις εμφανιστεί.

Για να καθαρίσετε τη μούχλα στο πρεβάζι του παραθύρου χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι ή χλωρίνη. Ξεκινήστε τη διαδικασία με το λευκό ξύδι γιατί είναι ήπιο φυσικό λευκαντικό και δεν είναι σκληρό καθαριστικό όπως η χλωρίνη.

Παρατήρηση
Να αποφεύγετε πάντα την ανάμιξη χλωρίνης με αμμωνία ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό που περιέχει αμμωνία. Η ανάμιξη χλωρίνης με αμμωνία προκαλεί τοξικό αέριο, πολύ βλαβερό για την υγεία έως θανατηφόρο.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μπουκάλι με ψεκαστήρα
  • Βούρτσα με πλαστικές τρίχες
  • Μάσκα
  • Προστατευτικά γυαλιά
  • Αδιάβροχα γάντια
  • Καθαρές πετσέτες μικροϊνών
  • Λευκό ξύδι

1  Φορέστε τα γυαλιά, τη μάσκα και τα γάντια.
2  Αν το πρεβάζι του παραθύρου είναι βρεγμένο, στεγνώστε το σκουπίζοντας το με μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών.
3  Στο μπουκάλι με τον ψεκαστήρα ρίξτε 1 φλυτζάνι αδιάλυτο λευκό ξύδι. Ψεκάστε στην περιοχή της μούχλας ώστε να μουλιάσει. Αφήστε το λευκό ξύδι να παραμείνει για 1 ώρα τουλάχιστον. Μην ξεπλύνετε και μην αγγίξετε την περιοχή.
4  Τρίψτε την περιοχή με μια βούρτσα με πλαστικές τρίχες. Θα πρέπει να τρίψετε έντονα γιατί η μούχλα μπορεί να έχει εισχωρήσει βαθιά.
5  Αφήστε το πρεβάζι να στεγνώσει εντελώς και κατόπιν ελέγξτε αν η μούχλα στο πρεβάζι του παραθύρου έχει απομακρυνθεί. Θα πρέπει να μην υπάρχει καθόλου μούχλα γιατί έστω και ένα σημείο να έχει μούχλα μπορεί να εξαπλωθεί πάλι.
6 Αν δεν έχει απομακρυνθεί όλη η μούχλα από το πρεβάζι του παραθύρου, χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Πλύνετε το μπουκάλι και τη βούρτσα. `ρίξτε στο μπουκάλι 1 φλυτζάνι χλωρίνη και 1 φλυτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε ελαφρά το μπουκάλι για να αναμειχθεί η χλωρίνη με το νερό.
7 Ψεκάστε το διάλυμα χλωρίνης στην περιοχή με τη μούχλα. Αφήστε το να παραμείνει και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως προηγουμένως.
8 Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό το πρεβάζι του παραθύρου ώστε να αφαιρεθεί όλο το διάλυμα χλωρίνης και η μούχλα.

Scroll to Top