Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε τις Ανοξείδωτες Συσκευές με Φυσικά Προϊόντα

Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε τις Ανοξείδωτες Συσκευές με Φυσικά Προϊόντα

Οι ανοξείδωτες οικιακές συσκευές δίνουν μια μοντέρνα όψη στη κουζίνα μας και είναι ανθεκτικές στη σκουριά. Όμως δημιουργούνται εύκολα σημάδια από νερό ή τα δάχτυλα μας τα οποία αντιαισθητικά και πρέπει να γνωρίζουμε πώς καθαρίζονται.
Διαβάστε πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις ανοξείδωτες συσκευές με φυσικά προϊόντα.

Τι θα χρειαστείτε:

1 Επιλέξτε μαλακό και μη αρωματισμένο πανί

Οι ανοξείδωτες συσκευές γρατζουνίζονται εύκολα ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα απλό σφουγγάρι που υπάρχει στην κουζίνα μας. Γι’αυτό επιλέξτε ένα πολύ μαλακό πανάκι, κατά προτίμηση από αυτά που δεν αφήνουν χνούδια, όπως τα πανάκια μικροϊνών.

2 Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό με λευκό ξύδι

Προσθέστε στο μπουκάλι με τον ψεκαστήρα 3 μέρη λευκό ξύδι και 1 μέρος νερού.

3 Βρείτε τη διεύθυνση των «νερών» της ανοξείδωτης συσκευής

Ίσως νομίζετε ότι «νερά» έχει μόνο το ξύλο. Δεν είναι σωστό, έχει και ο ανοξείδωτος χάλυβας.
Κοιτάξτε προσεκτικά την ανοξείδωτη συσκευή και βρείτε τη διεύθυνση των «νερών» της. Θα πρέπει να τη σκουπίζετε μόνο προς αυτή τη διεύθυνση γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθούν γρατζουνιές ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε πολύ μαλακό πανί.

4 Καθαρίστε την ανοξείδωτη συσκευή

Ψεκάστε την ανοξείδωτη συσκευή με το φυσικό καθαριστικό που έχετε φτιάξει πριν. Με το μαλακό πανί σκουπίστε τη συσκευή κατά τη διεύθυνση των «νερών» της, Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν οι βρωμιές και επιπλέον θα απολυμανθεί η επιφάνεια της ανοξείδωτης συσκευής καθώς το λευκό ξύδι καταπολεμά μικρόβια και βακτήρια.

5 Γυαλίστε την ανοξείδωτη συσκευή

Βουτήξτε ένα άλλο καθαρό και μαλακό πανί σε λίγο ελαιόλαδο και σκουπίστε την επιφάνεια της ανοξείδωτης συσκευής κατά τη διεύθυνση των «νερών» της, όπως και πριν. Έτσι, όλα τα σημάδια θα απομακρυνθούν και η ανοξείδωτη επιφάνεια θα γυαλίσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top