Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε τις Ανοξείδωτες Συσκευές με Φυσικά Προϊόντα

Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε τις Ανοξείδωτες Συσκευές με Φυσικά Προϊόντα

Οι ανοξείδωτες οικιακές συσκευές δίνουν μια μοντέρνα όψη στη κουζίνα μας και είναι ανθεκτικές στη σκουριά. Όμως δημιουργούνται εύκολα σημάδια από νερό ή τα δάχτυλα μας τα οποία αντιαισθητικά και πρέπει να γνωρίζουμε πώς καθαρίζονται.
Διαβάστε πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις ανοξείδωτες συσκευές με φυσικά προϊόντα.

Τι θα χρειαστείτε:

1Επιλέξτε μαλακό και μη αρωματισμένο πανί
Οι ανοξείδωτες συσκευές γρατζουνίζονται εύκολα ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα απλό σφουγγάρι που υπάρχει στην κουζίνα μας. Γι’αυτό επιλέξτε ένα πολύ μαλακό πανάκι, κατά προτίμηση από αυτά που δεν αφήνουν χνούδια, όπως τα πανάκια μικροϊνών.

2Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό με λευκό ξύδι
Προσθέστε στο μπουκάλι με τον ψεκαστήρα 3 μέρη λευκό ξύδι και 1 μέρος νερού.

3Βρείτε τη διεύθυνση των «νερών» της ανοξείδωτης συσκευής
Ίσως νομίζετε ότι «νερά» έχει μόνο το ξύλο. Δεν είναι σωστό, έχει και ο ανοξείδωτος χάλυβας.
Κοιτάξτε προσεκτικά την ανοξείδωτη συσκευή και βρείτε τη διεύθυνση των «νερών» της. Θα πρέπει να τη σκουπίζετε μόνο προς αυτή τη διεύθυνση γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθούν γρατζουνιές ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε πολύ μαλακό πανί.

4Καθαρίστε την ανοξείδωτη συσκευή
Ψεκάστε την ανοξείδωτη συσκευή με το φυσικό καθαριστικό που έχετε φτιάξει πριν. Με το μαλακό πανί σκουπίστε τη συσκευή κατά τη διεύθυνση των «νερών» της, Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν οι βρωμιές και επιπλέον θα απολυμανθεί η επιφάνεια της ανοξείδωτης συσκευής καθώς το λευκό ξύδι καταπολεμά μικρόβια και βακτήρια.

5Γυαλίστε την ανοξείδωτη συσκευή
Βουτήξτε ένα άλλο καθαρό και μαλακό πανί σε λίγο ελαιόλαδο και σκουπίστε την επιφάνεια της ανοξείδωτης συσκευής κατά τη διεύθυνση των «νερών» της, όπως και πριν. Έτσι, όλα τα σημάδια θα απομακρυνθούν και η ανοξείδωτη επιφάνεια θα γυαλίσει.

Love Cats

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top