Μαγειρική Σόδα: Ένα ‘Πράσινο’ Καθαριστικό στο Nτουλάπι σας

Μαγειρική σόδα: Ένα 'Πράσινο' Καθαριστικό στο Nτουλάπι σας

Το ίδιο κουτί μαγειρική σόδα που έχετε στο ψυγείο σας είναι επίσης ένας ανέξοδος τρόπος για να τονώσετε την απόδοση του απορρυπαντικού και της χλωρίνης, να μαλακώσετε τα ρούχα, να καθαρίστε ένα σίδερο και να ελέγχετε την σαπουνάδα του απορρυπαντικού σας.

H μαγειρική σόδα είναι ασφαλής για χρήση σε τυποποιημένα και υψηλής απόδοσης πλυντήρια. Είναι ένα από τα δύο καλύτερα προϊόντα (μαζί με το λευκό ξύδι) για «πράσινη» χρήση στα ρούχα σας, μειώνοντας την εξάρτησή σας από χημικές ουσίες.

Τί μπορεί να κάνει η μαγειρική σόδα για σας:

  • Μειώνει και απομακρύνει τις οσμές πλυντηρίου
  • Ενισχύει την απόδοση απορρυπαντικού και χλωρίνης
  • Μαλακώνει τα υφάσματα με φυσικό τρόπο
  • Καθαρίζει την επιφάνεια σιδερώματος στο σίδερο σας
  • Ελέγχει την υπερβολική σαπουνάδα

1 Μείωση και αφαίρεση οσμών από ρούχα

Οι οσμές του σώματος στα ρούχα και τα σεντόνια σας προκαλούνται από βακτήρια. Απομακρύνονται με απορρυπαντικά, ωστόσο, λιγότερο ακριβά απορρυπαντικά χρειάζονται μια ώθηση για να δράσουν πιο αποτελεσματικά.
Η μαγειρική σόδα βοηθά στη ρύθμιση του επιπέδου pH στο νερό της πλύσης, διατηρώντας από το να είναι πάρα πολύ όξινο ή αλκαλικό. Με την προσθήκη 1/2 φλιτζανιού μαγειρικής σόδας σε κάθε φορτίο πλυντηρίου, το απορρυπαντικό μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και να μειώσει τα βακτήρια.
Για τα έντονα προβλήματα οσμών, όπως ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες ή περιβαλλοντικές οσμές όπως ο καπνός του τσιγάρου, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα ως μια μέθοδο προ-μουλιάσματος. Διαλύστε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε λίγο ζεστό νερό. Γεμίστε την κάδο πλυντηρίου ή μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και προσθέστε  διαλυμένη μαγειρική σόδα. Τοποθετείστε τα ρούχα με τις οσμές και αφήστε τα από τη μια μέρα στην άλλη και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.
Εάν έχετε ρούχα που χρειάζονται να φρεσκαριστούν και δεν πλένονται, τοποθετήστε τα σε ένα αποθηκευτικό χώρο που σφραγίζει και τοποθετείστε ένα ανοικτό κουτί με  μαγειρική σόδα. Αφήστε τα για τουλάχιστον 24 ώρες – είναι ο πλέον καλύτερος τρόπος – για να συμβάλει στην απομάκρυνση των οσμών.

2 Ενίσχυση απόδοσης απορρυπαντικών και χλωρίνης

Η χλωρίνη χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει να απομακρυνθούν οι μυρωδιές και γενικώς η βρωμιά από τα ρούχα μας. Στο νερό που είναι πάρα πολύ όξινο ή αλκαλικό, η χλωρίνη χρειάζεται μια ώθηση για να είναι πιο αποτελεσματική.

Ενισχύοντας τη χλωρίνη με μαγειρική σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερη χλωρίνη για να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα, κι έτσι εξοικονομείτε χρήματα και μειώνετε τις επιπτώσεις της χλωρίνης στο περιβάλλον.

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με κάθε 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη (μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη χλωρίνη στο σωστό χρόνο). Το διάλυμα θα ρυθμίσει το επίπεδο pH στο νερό, κι έτσι η χλωρίνη θα δράσει πιο αποτελεσματικά για τη μείωση των βακτηρίων.

3 Φυσικό Μαλακτικό

Η μαγειρική σόδα βοηθά στη ρύθμιση του επιπέδου του pH στο νερό πλύσης στο πλυντήριο κρατώντας το από το να είναι πάρα πολύ όξινο ή αλκαλικό. Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε κάθε κύκλο πλύσης ενεργεί ως ισοζύγιο στο να αναστείλει το απορρυπαντικό ή κοιτάσματα ορυκτών στο νερό, που μπορεί να κάνουν τα ρούχα σκληρά.

 Ως φυσικό μεταλλικό, η μαγειρική σόδα είναι λιγότερο σκληρή για το περιβάλλον από ότι συνθετικά μαλακτικά υφασμάτων, με αρώματα που συγκαλύπτουν τις οσμές.

Αυτό καθιστά επίσης μια καλή επιλογή για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες.

4 Καθαρίστε την επιφάνεια σιδερώματος στο σίδερο

Η μαγειρική σόδα είναι φυσική, ήπια και λειαντική. Για να καθαρίσετε την επιφάνεια σιδερώματος στο σίδερό σας, φτιάξτε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα και νερό. Χρησιμοποιώντας ένα λευκό πανί, τρίψτε την πάστα πάνω από την επιφάνεια του σιδήρου.
Για σκληρή συσσώρευση, χρησιμοποιήστε το πανί για να τρίψετε απαλά και επαναλάβετε μέχρι να φύγει η συσσώρευση. Τελειώστε σκουπίζοντας με ένα πανί βρεγμένο με αποσταγμένο λευκό ξύδι.
Έτσι το σίδερο σας θα κυλά πιο ομαλά και το σιδέρωμα θα είναι πιο εύκολο.

5 Έλεγχος υπερβολικής σαπουνάδας

Με τη διάδοση των πλυντηρίων υψηλής απόδοσης, ο έλεγχος της σαπουνάδας είναι απαραίτητος και είναι προτεραιότητα. Εάν χρησιμοποιήσετε το λάθος απορρυπαντικό πλυντηρίου, αντί για υψηλής απόδοσης απορρυπαντικό, θα δείτε την σαπουνάδα να αρχίσει να ρέει. Εάν αυτό συμβεί, απενεργοποιήστε το πλυντήριο, και αρπάξετε το κουτί με την μαγειρική σας σόδα.
Ψεκάστε απευθείας στις σαπουνάδες για να “πέσουν” πιο γρήγορα. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει ένα μέρος της υγρασίας και το καθάρισμα θα είναι ευκολότερο.

1 σκέψη για το “Μαγειρική Σόδα: Ένα ‘Πράσινο’ Καθαριστικό στο Nτουλάπι σας”

  1. ΚΑΛΑ,ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!!!!!!!!!KAI ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑΚΛΕΙΔΩΣΩ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ!ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΞΕΜΥΡΙΣΑΝ!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top