Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Λευκό Ξύδι στο Πλύσιμο των Ρούχων

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Λευκό Ξύδι στο Πλύσιμο των Ρούχων

Χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων θα επιτύχετε τη λεύκανση τους, την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών και συγχρόνως θα μαλακώσουν χωρίς να σκληρές χημικές ουσίες. Το λευκό ξύδι είναι ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους πλυντηρίων.

Το λευκό ξύδι είναι γνωστό ως ‘ξύδι καθαρισμού’ αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πλυντήριο ρούχων, γιατί δεν περιέχει τανίνες (φυσικές φυτικές βαφές) που μπορούν να αφήσουν σημάδια στα ρούχα και είναι φθηνό.

Διαβάστε παρακάτω γιατί να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων.

Απομακρύνει τη Μυρωδιά της Μούχλας

Αν δεν στεγνώσετε αμέσως τις βρεγμένες πετσέτες αλλά τις αφήσετε στο καλάθι ή στο πλυντήριο τότε είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα και μυρωδιά μούχλας. Για να επαναφέρετε τη φρέσκια μυρωδιά, προσθέστε 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι στη θήκη του πλυντηρίου και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης. Κατόπιν πλύνετε πάλι τις πετσέτες με απορρυπαντικό.

Φωτίζει τα Χρώματα και Λευκαίνει τα Ρούχα

Το οξικό οξύ που περιέχει λευκό ξύδι είναι τόσο ήπιο που δεν βλάπτει τα υφάσματα. Είναι όμως αρκετά ισχυρό ώστε να διαλύσει τα υπολείμματα που αφήνουν τα συστατικά του απορρυπαντικού. Προσθέστε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού και τα ρούχα θα έχουν πιο φωτεινά και καθαρά χρώματα.

Το οξικό οξύ δρα, επίσης, ως λευκαντικό για τα βρώμικα ρούχα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό προσθέστε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι, ζεστάνετε μέχρι να βράσει και ρίξτε τα βρώμικα αντικείμενα όπως βρώμικες λευκές κάλτσες ή βρώμικα πανιά πιάτων. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως. Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδος για 100% βαμβακερά υφάσματα.

Δρα ως Φυσικό Μαλακτικό

Αν  θέλετε να απαλλαγείτε από τα χημικά μαλακτικά ρούχων, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι. Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού. Για να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στα ρούχα προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας.

Απομακρύνει τα Χνούδια και τις Τρίχες των Κατοικιδίων

Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα και αυτό θα βοηθήσει να μην κολλούν οι τρίχες των κατοικιδίων στα ρούχα.

Επίσης, απομακρύνει τα χνούδια από τα ρούχα αν π.χ. πλύνετε κατά λάθος κάποιο σκούρο ρούχο με πετσέτες που βγάζουν χνούδι.

Απομακρύνει Λεκέδες από Ιδρώτα και Αποσμητικό Μασχάλης

Γεμίστε με αδιάλυτο λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το λευκό ξύδι στο εσωτερικό του ρούχου στην περιοχή της μασχάλης και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο ως συνήθως.

Απομακρύνει τη Μυρωδιά του Καπνού

Αν καπνίζετε και τα ρούχα σας μυρίζουν καπνό μπορείτε να απαλλαγείτε προσθέτοντας 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνετε τα ως συνήθως.

Αν τα ρούχα απαιτούν στεγνό καθάρισμα όπως τα μαξιλάρια και οι κουρτίνες ακολουθήστε την εξής διαδικασία. Γεμίστε την μπανιέρα με πολύ ζεστό νερό και προσθέστε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι. Κρεμάστε τα ρούχα ή το ύφασμα επάνω από το νερό που αχνίζει. Με αυτόν το τρόπο ο ατμός θα διαπεράσει τις ίνες του υφάσματος.

Διατηρεί τα Σκούρα Ρούχα Σκούρα

Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι στον τελικό κύκλο ξεβγάλματος των ρούχων. Το λευκό ξύδι θα αφαιρέσει τα υπολείμματα του απορρυπαντικού που προκαλούν ανοιχτόχρωμα σημεία (ασπρίλες) τα σκούρα ρούχα.

Καθαρίζει το Πλυντήριο Ρούχων

Στους σωλήνες του πλυντηρίου συσσωρεύονται υπολείμματα του απορρυπαντικού και άλατα του νερού, εμποδίζοντας τη ροή του νερού. Καθαρίστε τους σωλήνες του πλυντηρίου εκτελώντας, κάθε 4 μήνες περίπου, έναν πλήρη κύκλο πλύσης με άδειο πλυντήριο χρησιμοποιώντας 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι και ζεστό νερό.

Βάλτε λευκό ξύδι στις θήκες του απορρυπαντικού και του μαλακτικού για να διαλύσουν τα όποια υπολείμματα υπάρχουν και να καθαρίσουν τις θήκες.

Διαβάστε αναλυτικά, πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων.

Scroll to Top