Λεμόνι: Ένα Φυσικό, Ήπιο και ‘Πράσινο’ Απολυμαντικό

λεμόνι για το καθάρισμα σπιτού

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό ήπιο απολυμαντικό, ισχυρό αντιβακτηριδιακό και αποσμητικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Διαβάστε παρακάτω απλούς και εύκολους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι ως καθαριστικό, απολυμαντικό και αποσμητικό.

1Αφαιρέστε τις οσμές του ψυγείου

Κόψτε ένα λεμόνι, βάλτε το σε ένα μικρό μπολ με τη σάρκα προς τα επάνω και αφήστε το μέσα στο ψυγείο. Το λεμόνι θα απορροφήσει τις οσμές του ψυγείου. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν τοποθετήσετε στο ψυγείο ένα μπολ με χυμό λεμονιού.
Αλλάζετε κάθε εβδομάδα με φρέσκο λεμόνι ή φρέσκο χυμό λεμονιού.

2

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να καθαρίσετε επίμονους λεκέδες από τα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας, μόνο, ένα λεμόνι και ένα μπολ νερό.
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, στίψτε λίγο μέσα σε ένα μπολ που έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Κατόπιν ρίξτε τα δύο κομμάτια μέσα στο μπολ και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη του φούρνου στα 3-5 λεπτά και στη μεγαλύτερη ένταση. Από τη στιγμή που ο φούρνος θα ηχήσει, αφήστε τον να κρυώσει άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μπολ και καθαρίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό πανί.
Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να καθαριστεί και με λευκό ξύδι.

3

Καθαρίστε τον τρίφτη των τυριών

Ο τρίφτης των τυριών καθαρίζεται δύσκολα, ακόμα και αν πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων. Υπολείμματα τυριών κολλούν στο εσωτερικό και εξωτερικό του τρίφτη και απομακρύνονται δύσκολα. Το λεμόνι και σε αυτή την περίπτωση θα σας βοηθήσει.
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και με το ένα κομμάτι τρίψτε εσωτερικά και εξωτερικά όλες τις πλευρές του τρίφτη. Ο χυμός του λεμονιού βοηθά στη διάλυση του γαλακτοκομικού λίπους. Ξεβγάλτε με νερό και θα εντυπωσιαστείστε από την εξαιρετική δουλειά που έκανε το λεμόνι, επίσης δεν θα έχετε καταστρέψει τα σφουγγάρια σας.

4

Καθαρίστε τον βραστήρα

Αν χρησιμοποιείτε βραστήρα, θα έχετε παρατηρήσει ότι μαζεύει άλατα. Θα σας δείξουμε έναν απλό τρόπο για να αφαιρέσετε αυτά τα άλατα και να είναι ο βραστήρας σας, πάλι, σαν καινούργιος.
Απλά ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε 2 φλυτζάνια νερό και ρίξτε το διάλυμα στον βραστήρα και βράστε το. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και αδειάστε τον. Ξεπλύντε τον καλά με καθαρό νερό και ο βραστήρας θα είναι λαμπερός και καθαρός όπως όταν τον αγοράσατε.

5

Γυαλίστε τις μπαταρίες του μπάνιου

Χρησιμοποιείστε λεμόνι για να γυαλίσετε τις μπαταρίες του μπάνιου και τη βρύση του νεροχύτη.
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και με το ένα κομμάτι τρίψτε απευθείας τις βρύσες μέχρι να αφαιρεθούν οι κηλίδες και οι λεκέδες. Φροντίστε να απλωθεί σε όλα τα σημεία, όπως γωνίες ή σχισμές, ώστε το όξινο υγρό να διαλύσει τα λίπη και τα άλατα.
Σκουπίστε  με ένα καθαρό, στεγνό πανί και οι μπαταρίες σας θα αστράφτουν.

6

Φτιάξτε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου

Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, αναμίξτε χυμό λεμονιού με καθαρό νερό. Ψεκάστε τους χώρους του σπιτιού για να έχουν μια δροσερή και ευχάριστη μυρωδιά.
Αν έχετε τζάκι μπορείτε να τοποθετήσετε από πάνω ένα μπολ με νερό και φλούδες λεμονιού και το σαλόνι σας θα αρωματίζεται.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top