Καθαρίστε Φυσικά με Λευκό Ξύδι, Λεμόνι και Μαγειρική Σόδα

Καθαρίστε Φυσικά με Λεμόνι, Λευκό Ξύδι και Μαγειρική Σόδα

Καθαρίστε φυσικά με λεμόνι, λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά που βλάπτουν την υγεία και το περιβάλλον.

Τα λεμόνια, το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα καθαρίζουν, απολυμαίνουν και αφαιρούν λεκέδες εξαιρετικά.

Καθαρίστε με Λευκό Ξύδι

Το λευκό ξύδι καθαρίζει και απομακρύνει τις οσμές. Για να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό, ρίξτε σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ίσα μέρη νερού και λευκού ξυδιού. Χρησιμοποιήστε το φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε τους περισσότερους χώρους του σπιτιού. Μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά του ξυδιού. Όταν στεγνώσει, η μυρωδιά εξαφανίζεται. Αν έχετε ενδοιασμούς για τη μυρωδιά του, αρωματίστε το λευκό ξύδι.

Παρατηρήσεις
Το λευκό ξύδι μπορεί να αποχρωματίσει ή να καταστρέψει κάποιες επιφάνειες. Πριν το χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε το σε μια κρυφή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει κάποια ζημιά.
Μην χρησιμοποιήσετε το λευκό ξύδι σε μαρμάρινες επιφάνειες.

Μπάνιο

Καθαρίστε τη μπανιέρα, την τουαλέτα ή τον νιπτήρα με διάλυμα, σε ίσα μέρη, λευκού ξυδιού με νερό. Το διάλυμα καθαρίζει τους λεκέδες από υπολείμματα σαπουνιού και σκληρό νερό στις μπαταρίες του μπάνιου ή τα πλακάκια αφήνοντας τα καθαρά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε το λευκό ξύδι στο σφουγγάρισμα του πατώματος, ανακατεύοντας το με νερό. Ρίξτε αδιάλυτο λευκό ξύδι στη λεκάνη της τουαλέτας και τρίψτε την για να καθαρίσει και να απολυμανθεί.

Κουζίνα

Καθαρίστε τα μάτια της κουζίνας, τις συσκευές και τις επιφάνειες του πάγκου με διάλυμα, σε ίσα μέρη, λευκού ξυδιού με νερό. Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι στο σφουγγάρισμα και θα δείτε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Στο πλύσιμο των ρούχων

Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό μαλακτικό υφασμάτων. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι στο ξέβγαλμα αντί για χημικό μαλακτικό και ιδίως αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Φτιάξτε στο σπίτι ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων με λευκό ξύδι και αιθέριο έλαιο και χρησιμοποιήστε το ως εναλλακτικό των κοινών μαλακτικών.

Καθαρίστε με Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα ακόμα φυσικό προϊόν που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού. Διαλύει τα υπολείμματα του σαπουνιού, τα άλατα του σκληρού νερού και γυαλίζει, εξαιρετικά, αντικείμενα από χαλκό και ορείχαλκο. Το λεμόνι είναι, επίσης, φυσικό λευκαντικό. Όμως, πριν το χρησιμοποιήσετε ως λευκαντικό, δοκιμάστε το σε ένα κρυφό σημείο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Επιφάνειες, πιάτα, λεκέδες

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και πασπαλίστε μαγειρική σόδα στο κομμένο τμήμα. Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα σφουγγάρι.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι καθαρισμού με λεμόνι για τις επιφάνειες και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Γυαλιστικό επίπλων

Φτιάξτε ένα φυσικό γυαλιστικό επίπλων, αναμιγνύοντας 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο με 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού. Γυαλίστε έπιπλα από σκληρό ξύλο.

Απομάκρυνση οσμών

Ρίξτε λεμόνι στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Ρίξτε μια φλούδα λεμονιού στη σακούλα των σκουπιδιών για να μην μυρίζουν άσχημα. Χρησιμοποιήστε λεμόνι για να απομακρύνετε τις οσμές από το ξύλο κοπής.

Καθαρίστε με Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα δίνει λύσεις καθαρισμού σε πολλά σημεία στο σπίτι. Είναι ένα ήπιο και φυσικό λειαντικό. Χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε επιφάνειες και να απομακρύνετε λεκέδες. Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό αποσμητικό. Τοποθετήστε την στο ψυγείο ή την κατάψυξη για να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές.
Αναμείξτε μαγειρική σόδα με οξυζενέ για να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για τους αρμούς των πλακιδίων. Σε ένα μπολ ρίξτε 1/4 του φλυτζανιού μαγειρική σόδα και προσθέστε οξυζενέ, ώστε να σχηματιστεί μια παχιά αλοιφή.
Συχνά, η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι χρησιμοποιούνται μαζί και η χημική τους αντίδραση απομακρύνει βρωμιές, λίπη και οσμές.

Αποχετεύσεις

Ρίξτε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και στη συνέχεια 1 φλυτζάνι ζεστό λευκό ξύδι. Επίσης, οι αποχετεύσεις καθαρίζονται με μαγειρική σόδα και λεμόνι ή μαγειρική σόδα και αλάτι.

Ταψιά-Επιφάνειες

Στα ταψιά ή σε επιφάνειες με λίπη πασπαλίστε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό λευκό ξύδι. Αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά. Σκουπίστε με βρεγμένο σφουγγάρι.

Μούχλα στις πετσέτες

Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων. Στο ξέβγαλμα, προσθέστε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να μαλακώσουν οι πετσέτες.

Scroll to Top