Καθαρίστε με Φυσικά Προϊόντα Καμένα Υπολείμματα Φαγητού σε Ανοξείδωτα Μαγειρικά Σκεύη

Καθαρίστε με Φυσικά Προϊόντα Καμένα Υπολείμματα Φαγητού σε Ανοξείδωτα Μαγειρικά Σκεύη

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη είναι ανθεκτικά και όμορφα, όμως πολύ συχνά από μια μικρή απροσεξία κατά το μαγείρεμα το φαγητό ‘κολλάει’ στον πάτο τους και καίγεται. Τα καμένα υπολείμματα του φαγητού δημιουργούν λεκέδες που καταστρέφουν τα σκεύη γι’αυτό πρέπει να απομακρυνθούν γρήγορα και τελείως.
Διαβάστε παρακάτω πώς θα καθαρίσετε με φυσικά προϊόντα τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη.

Με μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε μαγειρική σόδα στον πάτο του μαγειρικού σκεύους (κατσαρόλα, τηγάνι, μπρίκι, κ.α.) και προσθέστε ζεστό νερό. Σιγοβράστε για λίγο και μετά αφήστε το να κρυώσει. Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα καμένα υπολείμματα του φαγητού αφήστε το διάλυμα να παραμείνει στο σκεύος 30-60 λεπτά.
Στη συνέχεια με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τον πάτο του σκεύους και τα υπολείμματα θα απομακρυνθούν. Αν παραμείνουν λίγα υπολείμματα πασπαλίστε μαγειρική σόδα και τρίψτε ελαφρά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και το ανοξείδωτο σκεύος σας θα είναι σαν καινούργιο πάλι.

Συμβουλές
– Αν τα υπολείμματα έχουν παραμείνει καιρό και δεν απομακρύνθηκαν με την παραπάνω μέθοδο, φτιάξτε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα και χλιαρό νερό. Καλύψτε τον πάτο του σκεύους με την αλοιφή και αφήστε την να παραμείνει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί πλύνετε κανονικά το σκεύος.
– Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε το σκεύος σας ψεκάζοντας το με το φυσικό καθαριστικό γενικής χρήσης με λευκό ξύδι που θα έχετε φτιάξει.

Με αλάτι

Ρίξτε στο σκεύος νερό τόσο όσο να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των καμένων υπολειμμάτων φαγητού και βάλτε το να βράσει. Όταν το νερό βράσει κλείστε τη φωτιά και ρίξτε μερικές κουταλιές αλάτι. Αφήστε το να παραμείνει για αρκετές ώρες, στη συνέχεια αδειάστε το νερό τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι για να απομακρυνθούν τα καμένα υπολείμματα.
Αν τα καμένα υπολείμματα δεν έχουν απομακρυνθεί, επαναλάβατε τη διαδικασία.

Συμβουλή
Θα πρέπει να προσθέσετε το αλάτι όταν το νερό έχει βράσει γιατί διαφορετικά μπορεί να διαβρώσει το μέταλλο.

Με λευκό ξύδι

Ρίξτε στο σκεύος λευκό ξύδι και λίγο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια των καμένων υπολειμμάτων. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τον πάτο του σκεύους. Όταν τα καμένα υπολείμματα φαγητού απομακρυνθούν εντελώς πλύνετε κανονικά το σκεύος.
Το οξικό οξύ που περιέχει το ξύδι θα βοηθήσει στην αποκόλληση των καμένων υπολειμμάτων από τον πάτο του μαγειρικού σκεύους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top