Πώς πλένουμε τα λούτρινα ζωάκια

cleaning-stuffed-animals

Τα λούτρινα ζωάκια πρέπει να καθαρίζονται τακτικά δεδομένου ότι τα παιδιά τα αγκαλιάζουν, τα κρατάνε δίπλα στο πρόσωπό τους, ίσως και καμιά φορά τα μασάνε.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Ο καλύτερος τρόπος για να πλένονται αυτά τα παιγνίδια είναι στο πλυντήριο. Είναι η ευκολότερη και ταχύτερη από άλλες μεθόδους και γίνεται πραγματικός καθαρισμός.
Βέβαια αυτά που έχουν μηχανισμούς δεν μπορεί να πλυθούν στο πλυντήριο. Υπάρχει πάντα κίνδυνος να καταστραφούν, ιδιαίτερα εάν έχουν ήδη κάποια τρύπα.
Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε μια σακούλα για πλύσιμο στο πλυντήριο ή αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε μια μαξιλαροθήκη.

Χρησιμοποιείστε ένα  ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, κρύο νερό και βάζετε το πλυντήριο στις ελαφρές στροφές. Μπορείτε να πλύνετε περισσότερα από ένα λούτρινα ζωάκια αρκεί να είναι του παρόμοιου χρώματος για να μην ξεβάψουν.

Θέλει προσοχή πριν τα πλύνετε, να αφαιρέσετε οποιαδήποτε έξτρα κορδελάκια ή ότι άλλο υπάρχει έξτρα και τα επανατοποθετείτε όταν στεγνώσουν, καθώς επίσης ράβετε όποια τρύπα υπάρχει για να μην αδειάσουν.

Πλύσιμο στο χέρι

Αν προτιμήσετε πλύσιμο στο χέρι, τότε πρέπει να βουτήξετε όλο το λούτρινο στο νερό και όχι να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τοπικά κάποιες βρωμιές, διότι η βρωμιά εισχωρεί μέχρι το βάθος και στην γέμιση του.

Για πλύσιμο στο χέρι θα πρέπει να γεμίσετε μια λεκάνη γεμάτη με κρύο νερό και ένα μικρό καπάκι από ελαφρύ απορρυπαντικό πλυντηρίου. Βυθίζετε και καθαρίστε απαλά το παιχνίδι. Στην συνέχεια να σιγουρευτείτε ότι ξεπλύνατε καλά όλο το σαπούνι καθώς επίσης και να το στύψετε για να βγεί όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να στεγνώσει πιο εύκολα.

Προτείνουμε να τυλίξετε το λούτρινο σε μια πετσέτα και να το στύψετε όσο περισσότερο μπορείτε. Στην συνέχεια αναμορφώστε το ώστε να πάρει πάλι το αρχικό του σχήμα και αφήστε το να στεγνώσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top