Λεκές από Χρωστικές Ουσίες Τροφίμων στα Χέρια

Ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια είναι ένας δύσκολος λεκές που χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή για να αφαιρεθεί εντελώς. Πολλά τρόφιμα περιέχουν χρωστικές ουσίες οι οποίες βάφουν τα χέρια μας καθώς τα επεξεργαζόμαστε. Οι περισσότεροι από αυτούς τους λεκέδες δεν αφαιρούνται με το πλύσιμο με νερό και σαπούνι γι’ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε άλλους τρόπους καθαρισμού τους.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από χρωστικές ουσίες στα χέρια θα απομακρυνθεί εντελώς.

Συμβουλή
– Μην χρησιμοποιήσετε ΠΟΤΕ χλωρίνη ή αμμωνία στα χέρια σας.

Μέθοδος 1: Με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

1Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για να απομακρυνθεί η περισσότερη βαφή.
Εναλλακτικά, μουλιάστε ένα πανάκι σε διάλυμα σαπουνιού με νερό και τρίψτε με αυτό τα χέρια σας.

2Μουλιάστε ένα καθαρό πανί σε λευκό ξύδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό λευκό ξύδι γιατί θα χρειαστείτε και άλλο στα επόμενα βήματα.

3Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με το πανί.
Αν αισθανθείτε κάψιμο, αραιώστε το λευκό ξύδι με νερό, σε ίσα μέρη.

4Ξεπλύνετε καλά το πανί με τρεχούμενο κρύο νερό. Τρίβετε το πανί καθώς το ξεπλένετε ώστε να φεύγει η βαφή γιατί διαφορετικά θα μεταφερθεί πάλι στα χέρια σας.

5Ρίξτε ξανά λευκό ξύδι στο πανί και τρίψτε τα χέρια σας μέχρι ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια εξαφανιστεί.
Επαναλάβατε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

6Αν ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια είναι επίμονος και δεν έχει απομακρυνθεί μετά από 2-3 επαναλήψεις της παραπάνω διαδικασίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.

7Φτιάξτε μια αλοιφή χρησιμοποιώντας 2 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρος νερού. Απλώστε την αλοιφή επάνω στον λεκέ και τρίψτε με τα δάχτυλα σας με κυκλικές κινήσεις.

Συμβουλή
– Μην τρίβετε δυνατά γιατί η μαγειρική σόδα είναι ήπιο λειαντικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

8Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να απομακρυνθεί η αλοιφή μαγειρικής σόδας.

Μέθοδος 2: Με οδοντόκρεμα

1Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για να απομακρυνθεί η περισσότερη βαφή. Τρίψτε τα καλά ώστε να δημιουργηθεί αρκετή σαπουνάδα. Κάποιες φορές αυτό είναι αρκετό για να απομακρυνθεί ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια. Μην στεγνώσετε εντελώς τα χέρια σας.

2Απλώστε λευκή οδοντόκρεμα στη λεκιασμένη περιοχή δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις τον λεκέ. Αν είναι λερωμένα και τα δυο σας χέρια τρίψτε το ένα με το άλλο.

Συμβουλή
– Χρησιμοποιήστε την απλή, λευκή οδοντόκρεμα. Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε αν η οδοντόκρεμα περιέχει μαγειρική σόδα.

3Τρίψτε τα χέρια με την οδοντόκρεμα για περίπου 2 λεπτά. Αν η οδοντόκρεμα στεγνώνει, ρίξτε μερικές σταγόνες νερό. Μετά από λίγο θα δείτε τον λεκέ να ξεθωριάζει.

4Όταν ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς, ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με ζεστό νερό. Αν μετά το ξέπλυμα αισθάνεστε ακόμα στα χέρια σας την κολλώδη υφή της οδοντόκρεμας, πλύνετε τα με σαπούνι και ζεστό νερό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top