Λεκές από Νερό στο Χαλί

Λεκές από Νερό στο Χαλί

Ο λεκές από νερό στο χαλί πρέπει να απομακρυνθεί γρήγορα γιατί  διαφορετικά μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα στο χαλί, κάτι που φυσικά δεν θέλετε. Το καλό είναι ότι αυτός ο λεκές αφαιρείται εύκολα με προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από νερό στο χαλί θα απομακρυνθεί εντελώς.

1Πριν ξεκινήσετε την λεπτομερή διαδικασία καθαρισμού του λεκέ, απομακρύνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Χτυπήστε ελαφρά τον λεκέ ώστε το πανί ή το χαρτί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

2Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή του χαλιού από βρωμιές. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων σε νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε απορρυπαντικό που περιέχει χλωρίνη γιατί μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στο χαλί.

3Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί στο διάλυμα. Χτυπήστε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή με το πανί ώστε το καθαριστικό να εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού και να απορροφήσει τον λεκέ. Αν ο λεκές από νερό στο χαλί είναι μικρός μπορεί να απομακρυνθεί εντελώς με αυτόν τον τρόπο. Αλλιώς συνεχίστε στα επόμενα βήματα.

4Αφού ο λεκές από νερό στο χαλί δεν αφαιρέθηκε μέχρι τώρα, φτιάξτε ένα διάλυμα με λευκό ξύδι και νερό.  Αναμίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε 1/2 λίτρο νερό.

5Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο καθαριστικό διάλυμα, απλώστε το στη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού και πιέστε ελαφρά. Το pH του ξυδιού θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του λεκέ από νερό στο χαλί.

6Αφήστε το χαλί να στεγνώσει. Ο λεκές από νερό στο χαλί θα εξαφανίζεται βαθμιαία.

Συμβουλή
Μην πατήσετε επάνω στην περιοχή που μόλις καθαρίσατε έως αυτή στεγνώσει εντελώς.

7Για να στεγνώσετε την περιοχή του χαλιού πιο γρήγορα χρησιμοποιήστε το σίδερο του ατμού.
Απλώστε μια πετσέτα επάνω στην καθαρισμένη περιοχή του χαλιού, ρυθμίστε τον ατμό στη χαμηλή ένταση και πιέστε ελαφρά το σίδερο επάνω στην πετσέτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top