Λεκές από Σάλτσα Ντομάτας στο Χαλί

Λεκές από Σάλτσα Ντομάτας στο Χαλί

Ο λεκές από σάλτσα ντομάτας στο χαλί είναι ένας λεκές τον οποίο αντιμετωπίζουμε συχνά. Μια μακαρονάδα με σάλτσα που τρώγεται βλέποντας τηλεόραση στο σαλόνι είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και το ‘ατύχημα’ δεν είναι δύσκολο να συμβεί.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να απομακρυνθεί ο λεκές από σάλτσα ντομάτας στο χαλί ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα βεβαιωθείτε ότι το χαλί σας δεν χρειάζεται κάποια ειδική μεταχείριση.

1 Απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα ντομάτας

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε, όσο το δυνατόν, περισσότερη σάλτσα ντομάτας. Αν η ποσότητα της σάλτσας είναι μεγάλη, χρησιμοποιείστε ένα πανί για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της. Σε κάθε περίπτωση, εργαστείτε προσεκτικά για να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές από σάλτσα ντομάτας στο χαλί.

2 Καθαρίστε την περιοχή του λεκέ με καθαρό και υγρό πανί

Με ένα καθαρό, λευκό και υγρό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ, πιέζοντας σταθερά. Μην τρίβετε το πανί επάνω στο χαλί γιατί μπορεί σωματίδια της σάλτσας να εισχωρήσουν βαθύτερα στις ίνες του χαλιού και έτσι να γίνει δυσκολότερη η απομάκρυνση του λεκέ.

Παρατήρηση
Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό γιατί ο λεκές από σάλτσα ντομάτας θα μονιμοποιηθεί στο χαλί.

3 Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό

Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ρίξτε 4 φλυτζάνια κρύο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι.

4 Ψεκάστε το φυσικό καθαριστικό στην περιοχή του λεκέ

Ψεκάστε το φυσικό καθαριστικό στην περιοχή του λεκέ και με ένα καθαρό, λευκό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ, με κυκλικές κινήσεις. Εργαστείτε από εξωτερικά προς εσωτερικά του λεκέ. Συνεχίστε μέχρι να μην μεταφέρετε άλλο χρώμα στο πανί.

5 Ξεπλύνετε την περιοχή

Ρίξτε σταδιακά ένα μικρό φλυτζάνι κρύο νερό στην λεκιασμένη περιοχή του χαλιού. Συγχρόνως ταμπονάρετε με λευκό πανί μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς ο λεκές από σάλτσα ντομάτας στο χαλί

6 Στεγνώστε το χαλί

Για να στεγνώσετε το χαλί, τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα στην περιοχή και πιέστε προς τα κάτω σταθερά. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να φύγει η περισσότερη υγρασία. Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα δαπέδου κοντά στην υγρή περιοχή του χαλιού ώστε να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, περάστε την περιοχή με την ηλεκτρική σκούπα για να αναζωογονηθούν οι ίνες του χαλιού.

Scroll to Top