Λεκές από Ντομάτα στα Πλαστικά Δοχεία

Λεκές από Ντομάτα στα Πλαστικά Δοχεία

Ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία είναι ένας πολύ κοινός λεκές. Καθώς το να αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε πλαστικά δοχεία, φαγητό που έχει περισσέψει και ίσως είχε σάλτσα ντομάτας είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Ταυτόχρονα όμως, είναι ένας δύσκολος λεκές στην αφαίρεση του ο οποίος εμφανίζεται ακόμα και αν η ντομάτα ή η σάλτσα ντομάτας παρέμεινε για λίγο στο πλαστικό δοχείο.
Ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία εκτός του ότι τα χρωματίζει με ένα κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, αφήνει και μια δυσάρεστη μυρωδιά. Το καλό είναι ότι μπορούν να απομακρυνθούν με συνηθισμένα προϊόντα που βρίσκονται στο σπίτι, όπως λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, λεμόνι και απορρυπαντικό πιάτων.

Μέθοδος 1:  Με έκθεση στον ήλιο

Αφήστε τα λεκιασμένα πλαστικά δοχεία να παραμείνουν κάτω από το φως του ήλιου για μερικές ώρες. Ο ήλιος λειτουργεί σαν αποτελεσματικό φυσικό λευκαντικό και ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία θα απομακρυνθεί.

Εναλλακτικά
Πριν εκθέσετε τα πλαστικά δοχεία στον ήλιο, τρίψτε τα με λεμόνι. Ο συνδυασμός του λεμονιού και της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου θα απομακρύνει τους λεκέδες από ντομάτα και θα εξολοθρεύσει τα βακτήρια.

Παρατήρηση
Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η επανειλημμένη έκθεση των πλαστικών δοχείων στον ήλιο μπορεί να τα καταστρέψει λόγω της θερμότητας.

Μέθοδος 2:  Με λευκό ξύδι και σόδα

1Μουσκέψτε ένα καθαρό σφουγγάρι με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια, καλύψτε την μια πλευρά του σφουγγαριού με μαγειρική σόδα.

2Τρίψτε απαλά το λεκιασμένο πλαστικό δοχείο με το σφουγγάρι από την πλευρά που είναι απλωμένη η μαγειρική σόδα.

3Αφήστε να παραμείνει το μείγμα λευκού ξυδιού-μαγειρικής σόδας για 20-30 λεπτά.

4Ξεπλύνετε το πλαστικό δοχείο με κρύο νερό. Ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία θα έχει απομακρυνθεί καθώς και οι δυσάρεστες οσμές.

Μέθοδος 3:  Με χλωρίνη

1Φτιάξτε ένα διάλυμα χλωρίνης-νερού, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη για κάθε φλυτζάνι νερό.

2Βάλτε το διάλυμα σε μια λεκάνη και μουλιάστε μέσα εκεί τα λεκιασμένα πλαστικά για 30 λεπτά περίπου.

3Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, βγάλτε τα πλαστικά δοχεία από τη λεκάνη και ελέγξτε αν ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία έχει απομακρυνθεί εντελώς.

4Αν ναι, πλύνετε, ξεβγάλτε και στεγνώστε τα πλαστικά δοχεία, ως συνήθως.
Αν όχι, επαναλάβατε την διαδικασία ή δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Παρατήρηση
Να είστε προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Να προστατεύετε τα χέρια σας φορώντας γάντια και να μην την εισπνέετε.

Μέθοδος 4:  Με απορρυπαντικό πιάτων

1Φτιάξτε μια αλοιφή χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

2Με ένα σφουγγάρι, απλώστε την αλοιφή στο λεκιασμένο πλαστικό δοχείο και τρίψτε ελαφρά. Αφήστε την να παραμείνει για 30 λεπτά.

3Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ξεβγάλτε το πλαστικό δοχείο. Ο λεκές από ντομάτα στα πλαστικά θα έχει απομακρυνθεί.

Υπόδειξη
Η δημιουργία λεκέδων από ντομάτα στα πλαστικά δοχεία εμποδίζεται, αν ψεκάσετε με λάδι ή μουλιάσετε σε κρύο νερό τα πλαστικά δοχεία πριν τοποθετήσετε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top