Λεκές από Τσάι στα Ρούχα

Λεκές από Τσάι στα Ρούχα

Ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ δύσκολος λεκές, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες, όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του τόσο πιο εύκολα θα απομακρυνθεί.
Το τσάι είναι ένα αφέψημα με ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Πολλοί από εμάς έχουμε αντικαταστήσει τον καφέ με το τσάι και συνεπώς είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αφαιρεθεί.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αφαιρέσετε το  λεκέ από τσάι στα ρούχα.

1Καλύψτε τον λεκέ με μαγειρική σόδα
Αν ο λεκές από τσάι στα ρούχα είναι ακόμα υγρός, καλύψτε τον με αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υγρασία από το τσάι στο ρούχο. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να παραμείνει για 15 λεπτά.

2Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα
Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα, τινάζοντας τη από το ρούχο μέσα στο νεροχύτη ή σε μια λεκάνη.

3Φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού
Αναμείξτε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι , 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων (άχρωμο ή ελαφρά χρωματισμένο) και 1/2 φλυτζάνι  κρύο νερό.

4Εφαρμόστε το διάλυμα στον λεκέ
Εφαρμόστε πάνω στον λεκέ από τσάι το διάλυμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για 15 λεπτά. Ελέγξτε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, αν έχει αφαιρεθεί προχωρήστε στο επόμενο βήμα, διαφορετικά ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

5Πλύνετε το ρούχο
Πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα.

Συμβουλή
– Μην στεγνώσετε το ρούχο, αν ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς. Ο λεκές είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί αν το ρούχο στεγνώσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top