Ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ δύσκολος λεκές, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες, όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του τόσο πιο εύκολα θα απομακρυνθεί.

Το τσάι είναι ένα αφέψημα με ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Πολλοί από εμάς έχουμε αντικαταστήσει τον καφέ με το τσάι και συνεπώς είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αφαιρέσετε το  λεκέ από τσάι στα ρούχα.

Καλύψτε τον λεκέ με μαγειρική σόδα
Αν ο λεκές από τσάι στα ρούχα είναι ακόμα υγρός, καλύψτε τον με αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υγρασία από το τσάι στο ρούχο. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να παραμείνει για 15 λεπτά.

Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα.
Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα, τινάζοντας τη από το ρούχο μέσα στο νεροχύτη ή σε μια λεκάνη.

Φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού.
Αναμείξτε 1 φλυτζάνι  λευκό ξύδι1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων (άχρωμο ή ελαφρά χρωματισμένο) και 1/2 φλυτζάνι  κρύο νερό.

Εφαρμόστε το διάλυμα στον λεκέ.
Εφαρμόστε πάνω στον λεκέ από τσάι το διάλυμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για 15 λεπτά. Ελέγξτε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, αν έχει αφαιρεθεί προχωρήστε στο επόμενο βήμα, διαφορετικά ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

Πλύνετε το ρούχο.
Πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα.

Συμβουλή
– Μην στεγνώσετε το ρούχο, αν ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς. Ο λεκές είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί αν το ρούχο στεγνώσει.