Λεκές από Σάλτσα Μπάρμπεκιου στα Ρούχα

Λεκές από Σάλτσα Μπάρμπεκιου στα Ρούχα

Ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα συμβαίνει αρκετά συχνά καθώς είναι εύκολο να στάξει η σάλτσα επάνω στα ρούχα σας όταν τρώτε. Να θυμάστε ότι, όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η διαδικασία αντιμετώπισης του τόσο πιο εύκολα και με επιτυχία θα απομακρυνθεί.
Διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα.

1 Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου από το ρούχο.

Συμβουλή
Προσέξτε να μην απλώσετε τον λεκέ και σε καθαρά σημεία του ρούχου.

2Τοποθετήστε το ρούχο, από την ανάποδη πλευρά του, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Η πίεση του νερού θα εξαναγκάσει τα υπολείμματα της σάλτσας να απομακρυνθούν από το ρούχο.

Παρατήρηση
Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό γιατί ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα θα μονιμοποιηθεί και κατόπιν θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να αφαιρεθεί.

3Απλώστε υγρό απορρυπαντικό ρούχων επάνω στον λεκέ και τρίψτε με τα δάχτυλα σας. Αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά.
Τα υγρά απορρυπαντικά ρούχων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την αφαίρεση των λιπαρών συστατικών του λεκέ από  σάλτσα μπάρμπεκιου.

Παρατήρηση
Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

4Στη συνέχεια, ξεβγάλετε καλά το ρούχο με χλιαρό νερό ή με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

5Ρίξτε σε ένα καθαρό λευκό πανί λευκό ξύδι και με αυτό τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Αν το ρούχο είναι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.

6Επαναλάβατε τα βήματα 3-5 όσες φορές χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερος λεκές.

7Απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων στη λεκιασμένη περιοχή και από τις δύο πλευρές του ρούχου. Πλύνετε το ρούχο, σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας του, μέσα στα επόμενα 15 λεπτά από την εφαρμογή του καθαριστικού λεκέδων. Δεν είναι καλό να αφήνετε το καθαριστικό να στεγνώνει επάνω στο ρούχο.

Παρατήρηση
Διαβάστε την επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων εδώ.

8Μετά το πλύσιμο και πριν το αφήσετε να στεγνώσει, ελέγξτε αν ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, αφήστε το να στεγνώσει. Διαφορετικά συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

9Ρίξτε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή υγρό απορρυπαντικό ρούχων και μουλιάστε το σε ζεστό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε το καλά και πλύνετε το ωσ συνήθως.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top